Za rujansku nasumičnu paljbu po Šibeniku Borojević ostaje u istražnom zatvoru

Županijski sud u Splitu ukino je jamčevinu umirovljenom kapetanu bivše JNA Čedomiru Borojeviću (54), koji je zbog optužbi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva uhićen na graničnom prijelazu Karasovići i potom pritvoren u istražnom zatvoru. Sudac istrage odredio mu je jamčevinu u iznosu od 30 tisuća eura, a tužiteljstvo je smatralo da Borojević ne bi trebao biti pušten uz jamčevinu te je žalbu podnijelo zbog mogućnosti bijega.

Borojevića se tereti da je u rujanskoj bitci za Šibenik, kao zapovjednik patrolnog čamca, prenio zapovijed da se iz svog raspoloživog oružja i oruđa napadnu civilni ciljevi u Šibeniku.

Među brojnim objektima pogođena je tada i kupola katedrale, a nekoliko je ljudi bilo ozlijeđeno. Borojević je, temeljem tjeralice Policijske uprave šibensko-kninske, uhićen u četvrtak na međunarodnom graničnom prijelazu Karasovići s Crnom Gorom.

Uz Borojevića za isti zločin prijavljena su još dvojica visokopozicioniranih pripadnika nekadašnje vojske, koji su još nedostpni hrvatskom pravosuđu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.