‘Zamolio’ poznanika za prijevoz, pa mu u autu prijetio pištoljem prije nego je opljačkao Djelo

Policijska istraga nad 22-godišnjakom koji je u ponedjeljak u središtu Šibenika opljačkao trgovinu Djela rezultirala je kaznenim prijavama za razbojništvo na štetu 27-godišnjakinje i prijetnju na štetu 30-godišnjaka.

Istragom je, naime, utvrđeno je da je osumnjičeni 7. siječnja, planirajući pljačku trgovine, od 30-godišnjaka kojeg poznaje od ranije zatražio da ga svojim osobnim vozilom preveze s periferije do centra grada. On je to i učinio, a osumnjičeni mu je tijekom vožnje oko 15.20 sati u više navrata vatrenim oružjem ozbiljno prijetio, što je 30-godišnjak odmah prijavio policiji.

Nadalje je utvrđeno kako je osumnjičeni oko 15.30 sati u Šibeniku u ulici Stjepana Radića ušao u trgovinu Djela i uz prijetnju vatrenim oružjem od 27-godišnje zaposlenice otuđio nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod 22-godišnjaka je pronađen i oduzet dio novca koji se dovodi u vezu s počinjenim razbojništvom, a također je pronađeno i vatreno oružje kojim je ovo kazneno djelo počinjeno, a koje je osumnjičeni odbacio.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je pritvoren uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.