Zaposlenica (43) banke u Tribunju s računa petoro klijenata isplatila sebi 158 tisuća kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja 43-godišnje hrvatske državljanke, donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanje osnovane sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Postoji osnovana sumnja da je ona od 18. studenog 2015. do 21. veljače 2017. kao zaposlenica u jednom poduzeću u Tribunju, u nakani da se znatno nepripadno imovinski okoristi, novčana sredstva koja su klijenti, njih petero, imali na bankovnim računima jedne banke, bez njihova znanja i odobrenja popunjavala naloge za isplatu neistinito napisavši da su tim osobama s njihovih računa i upravo njima isplaćena novčana sredstva. Osnovano se sumnja i da se potpisala u ime tih klijenata iako je znala da to nije istina budući da je ta sredstva u iznosu od 158 tisuća kuna isplatila sebi.

Kad je jedna od tih osoba zatražila da joj se isplati novac s računa, 43-godišnjakinja je, znajući da ga nema na računu, naručila od službe trezora novčana sredstva kako bi ih mogla isplatiti toj osobi, a što je i učinila po primitku tih sredstava. Kako bi opravdala traženje novčanih sredstava, osnovano se sumnja da je u informacijskom sustavu prikazala kako su joj ta sredstva bila potrebna za otkup valute, a što nije bila istina budući da je prethodno otkupila samo 626 eura u protuvrijednosti od 4.609,37 kuna koje je također uzela za sebe.

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjakinja opisanim kaznenim djelom oštetila poduzeće za ukupno 162.609,37 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.