Zaposlenica pošte u Tribunju novac klijenata uzimala za sebe. Osumnjičena je za krađu 162 tisuće kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku (ŽDO) podignulo je optužnicu protiv 43-godišnjakinje zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave te da je svoje poduzeće oštetila za sveukupno 162 tisuće kuna. Žena je, kako je Šibenski portal već izvijestio javnost tijekom policijske istrage, bila zaposlenica Hrvatske pošte u Tribunju i riječ je o osobi iz tog kraja.

Tužitelji 43-godišnjakinju terete da je od studenog 2015. godine do veljače 2017. godine u Tribunju, kao zaposlenica poduzeća ovlaštenog i za obavljanje poslova za jednu banku, Hrvatsku poštansku banku, novac petero klijenata uzimala za sebe.

Ona je bez znanja klijenata popunjavala naloge za isplatu u kojima je neistinito upisala da je tim osobama s njihovih računa isplaćen novac. Potom je te dokumente potpisala te si uplatila ukupno 158 tisuća kuna.

Kad je jedan od klijenata zatražio isplatu novca s računa, okrivljenica je, znajući da ga nema na računu, naručila od službe trezora novac kako bi ih mogla isplatiti, a kad ih je dobila, isplatila ih je klijentu. Potom je s ciljem opravdanja traženja novca, u informacijskom sustavu prikazala kako su joj ta sredstva bila potrebna za otkup valute u iznosu od 4,600 kuna pa je i taj novac uzela za sebe.

Sveukupno je na opisani način oštetila Hrvatsku poštu za iznos od ukupno 162.609,37 kuna.

Tijekom dvije godine nestalo 167 tisuća kuna iz tribunjske pošte. Zaposlenica (42) ih je uzela s tuđih računa

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.