Zbog nanošenja ozljeda dvojici Funcuta, policija istražuje 58 Torcidaša

U jučerašnjem sukobu navijača na Starom pazaru u Šibeniku oko 15.30 sati, uoči nogometne utakmice Šibenika i Hajduka, dvojica pripadnika navijačke skupine Funcuti su ozlijeđena, od kojih je 43-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a 32-godišnjak je lakše ozlijeđen, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Neslužbeno doznajemo da je teško ozlijeđeni 43-godišnjak napadnut električnim kabelom od udaraca kojim je zadobio ozljede glave.

Policija provodi kriminalističko istraživanje cijelog sukoba na Starom pazaru nad 58 pripadnika Torcide, koji su osumnjičeni za kazneno djelo iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

okrsaj5

Za vrijeme i nakon nogometne utakmice ukupno je privedeno 86 navijača, među kojima 71 navijač Torcide i 15 navijača Funcuta.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ukupno 12 osoba u dobi od 18 do 35 godina osumnjičeno za prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 21-godišnjak osumnjičen za zlouporabu opojnih droga. Od ukupnog broja osumnjičenih, njih devet su pripadnici navijačke skupine Torcida, a četvorica su pripadnici Funcuta.

Protiv svih će biti podnijeti Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.