Zbog povećanog broja prometnih nesreća na šibenske ceste stižu ‘kobre’

Ilustracija/Arhiva

Na šibenskom području u posljednje vrijeme, kao i u protekla dva mjeseca bilježimo porast broja prometnih nesreća, odnosno tijekom tog razdoblja zabilježeno je 112 prometnih nesreća, što je 62 posto više nego lani u istom periodu, priopćili su iz šibenske policije.

S ciljem podizanja općeg stanja sigurnosti, a posebno sigurnosti u prometu, od danas, 19. ožujka do subote, 21. ožujka na našem području će boraviti mobilne jedinice prometne policije MUP-a, popularnog naziva ‘kobre’, koje će se baviti prvenstveno prevencijom i represijom u prometu uglavnom na autocestama i brzim cestama.

– Prilikom svog postupanja mobilne jedinice prometne policije MUP-a će uglavnom, između ostaloga, ciljano po mjestu i vremenu, uzimajući u obzir naše statističke pokazatelje, vršiti prevenciju i represiju najtežih prometnih prekršaja i to između ostalih, prekoračenja brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola ili droge, vožnja u vrijeme zabrane, prolazak kroz crveno svjetlo i drugih prekršaja u prometu – poručuju iz PU šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.