ŽDO: Mjere opreza su neprovedive! Traže vraćanje Šinka, Trlaje, Gorete i Žnidarića u istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u žalbi na odluku suca istrage u slučaju gospodarskog kriminala u Jadranskoj banci predlože da Županijski sud u Šibeniku ukine pobijano rješenje suca istrage i protiv četvoro okrivljenika odredi istražni zatvor.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, kako se i očekivalo, danas je podnijelo žalbu Županijskom sudu u Šibeniku na zaprimljeno rješenje suca istrage kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv četvoro osumnjičenih za gospodarski kriminal u Jadranskoj banci i određene mjere opreza zabrane približavanja svjedocima na udaljenost manju od trideset metara te zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s svjedocima.

– Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku smatra kako nije bilo osnova za odbijanje prijedloga za određivanje istražnog zatvora jer tijekom istrage treba ispitati više osoba u svojstvu svjedoka od kojih su veći broj tih osoba djelatnici banke, pa postoji opravdana bojazan da bi okrivljenici boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Osim toga, po ocjeni državnog odvjetništva izrečene mjere opreza su praktički neprovedive zbog toga što neki od osumnjičenika još i danas rade u banci, navodi se u priopćenju ŽDO-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.