Život Tina Šunjerge u zatvoru: Ubojica roditelja reže se po cijelom tijelu i gasi čikove cigareta po licu

Tin Šunjerga, 20-godišnjak iz Čiste Velike koji je lanjskog ožujka iz čiste osvete pucajući iz pištolja ugasio živote svojih roditelja Silvane (46) i Marina Šunjerge (45), na Županijskom sudu u Zadru iza zatvorenih vrata 9. svibnja iznijet će obranu.

Nakon toga će, možda već istog dana, čuti i nepravomoćnu presudu za taj okrutni zločin koji je zgrozio cijelu zemlju i zbog kojeg mu prijeti višegodišnji zatvor. Odlukom upravitelja zatvora od prosinca 2017. nad Šunjergom je određeno provođenje posebnih mjera održavanja reda i sigurnosti, odnosno pojačanog nadzora jer je u dva navrata bio zaprimljen u Zatvorsku bolnicu zbog zloupotrebe opijata i poremećaja prilagodbe, a postojala je i mogućnost iznenadnog napada ili bijega. Iz liječničkog kartona moglo se iščitati da je na vlastitom licu gasio cigarete, piše Jutarnji list. I ne samo to. I prije ubojstva roditelja bio je sklon samoozljeđivanju režući se po tijelu i rukama.

U pritvoru se, unatoč svemu, Šunjerga ponaša uredno i ne pravi ekscese, no za Vrhovni sud, kao i za nižu instancu, iako ‘zbog specifičnih okolnosti zločina ubojstva roditelja’ isto (ne)djelo ne može ponoviti, ostaje u pritvoru po istoj osnovi.

Realno gledajući, puštanje na slobodu osobe koja na leđima nosi takav zločin ‘imalo bi za posljedicu stvaranje osjećaja uznemirenosti javnosti i umanjenja ugleda i povjerenja u kazneno pravosuđe’. Jer ipak, Šunjerga je za sud ‘hladnokrvno organiziran, bezosjećajan i uporan s visokim stupnjem kriminalne volje’. A rezultati psihijatrijskog vještačenja otkrivaju da mu je dijagnosticirana zloupotreba više psihoaktivnih tvari te duboki, trajni poremećaj ličnosti disocijalnog tipa.

Riječ je o poremećaju ličnosti koji karakterizira grubo zanemarivanje osjećaja drugih osoba, manjak odgovornosti i nepoštivanje socijalnih normi te vrlo niska tolerancija frustracije i nizak prag za očitovanje agresije, a što uključuje nepostojanje osjećaja krivnje ili nemogućnosti učenja na iskustvu (na kazni).

Više pročitajte OVDJE.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.