Zove starije osobe da im je obitelj zapela u Veleposlanstvu u inozemstvu, pa ih nagovori da uplate novac

Protekloga dana na području PU šibensko-kninske  prijavljena je prijevara u Brodarici, gdje je nepoznata počiniteljica, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica vezanih za financijsko stanje članova obitelji u inozemstvu dovela u zabludu 82-godišnjaka i time ga navela da uplati iznos od nekoliko tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, ženska osoba nazvala je prevarenog Brodaričana, rekla mu da su članovi njegove obitelji zapeli u Veleposlanstvu RH u stranoj zemlji, te da im mora hitno uplatiti novce za izradu dokumenata i druge troškove.

Isti slučaj prije 20-ak dana dogodio se i u Rogoznici.

– Kako smo i 28. veljače i u Rogoznici, po načinu izvršenja zabilježili gotovo identičan događaj, odnosno kazneno djelo, molimo da putem svojih medija upozorite građane, koji imaju obitelj u inozemstvu, da prije bilo kakve uplate novca, nakon poziva iz nekog od Veleposlanstava ili Konzulata, obvezno prethodno kontaktiraju svoje članove obitelji za koje se traži uplata novca- poručuje Marica Kosor iz PU šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.