FOTO: Održano predavanje ‘Kako razvijati karijeru uz pomoć alata u EU’

“Kako razvijati karijeru uz pomoć alata EU” tema je predavanje koje se održava danas u šibenskoj Gradskoj vijećnici u organizaciji informacijskog centra Europe Direct Šibenik.

Gostovali su predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba koja provodi i promovira programe Europske unije u području obrazovanja, znanosti i mladih. Okupljenim mladima i osobama koje se bave mladima predstavljen je EURODESK – besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

IMG_4315

IMG_4334

‘ Cjeloživotno učenje garantira bolji plasman na tržištu rada koje modernizacijom društva postaje sve zahtjevnije. Dobra informacija je zlata vrijedna, u tom smislu i usvajanje tehnika koje mogu pomoći u razvoju karijere i pružiti nova znanja mladim ljudima u procesu traženja zaposlenja.’, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, naglasivši i važnost suradnje udruga civilnog društva s jedinicom lokalne samouprave.

IMG_4310

Šibenska udruga Mladi u EU multiplikator je EURODESK servisa te sa svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem na raspolaganju su mladima oko EU programa i politika za mlade. U sklopu informativnog programa predstavljena je i Euroguidance mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju čiji su ciljevi: promicati europsku dimenziju u cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju te informirati o cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i mobilnosti u svrhu učenja. Svoje usluge u pogledu razvoja karijere predstavile su djelatnice Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Šibenik . Svi oni kojima je potrebna određena razina usmjeravanja u daljnjem razvoju vlastite karijere mogu ih kontaktirati na tel: 022/336-824 i posjetiti u Ul. Stjepana Radića 54, Šibenik. Agencija za mobilnost i programe EU predstavila je portfelj EUROPASS dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na način koji je ujednačen u cijeloj Europi.

U sklopu današnjeg programa održavaju se i dvije radionice u kojima se polaznici informiraju o kvalitetnom predstavljanju poslodavcu te izradi plana razvoja karijere.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.