Eurimages podržao snimanje filma ‘Ne gledaj mi u pijat’ redateljice Hane Jušić

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 138. sjednici, koja je održana od 9. do 12. ožujka u Lisabonu, podržao ukupno 20 dugometražnih europskih filmskih koprodukcija u ukupnom iznosu od 4,444.000 eura. Riječ je o 18 igranih dugometražnih filmova i dva dugometražna dokumentarna filma.

Među njima je i hrvatsko-danska koprodukcija ‘Ne gledaj mi u pijat’ scenaristice i redateljice, šibenskih korjena Hane Jušić (hrvatski koproducent: Kinorama; danski koproducent: Beofilm) u iznosu od 160.000 eura kao i hrvatska manjinska koprodukcija ‘Tajna o mašinovođama’  scenarista i redatelja Miloša Radovića u produkciji Zillion Filma (Srbija) i Interfilma (Hrvatska).

hana jusic (4)

Film ‘Ne gledaj mi u pijat’ crna je komedija u režiji Hane Jušić koja potpisuje i scenarij. U filmu igraju Mia Petričević, Zlatko Burić i Nikša Butijer, producentica je Ankica Jurić Tilić, a direktorica fotografije Jana Plećaš. Producenti filma su Kinorama, kojoj je ovo treći put za redom da je osigurala Eurimages sredstva za svoje projekte, a danski koproducent je Beofilm.

Radnja filma fokusirana je na obitelj – zajednicu koja često funkcionira poput malog toplog zvjerinjaka. Ipak, iako životinjice jedna drugoj pružaju bliskost, sigurnost i brigu, u tom zagušljivom brloščiću one, upravo zbog te bezuvjetne ljubavi, guše, muče i grizu one koji su im najbliži. ‘Ne gledaj mi u pijat’ na crnohumoran način bavi se obitelji koja je takva u još većoj mjeri nego ostale.

Više o filmu ove mlade redateljice koji će, između ostalog, snimati i u Šibeniku pročitajte i na poveznici – FILM.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.