Hrvatski film vodi Šibensko – kninsku županiju na 68. filmski festival u francuski Cannes

Od 13. do 24. svibnja 2015. održava se 68. izdanje Filmskog festivala u Cannesu, u čijem će službenom natjecateljskom programu „Un Certain Regard“ biti prikazan dugometražni igrani film Zvizdan scenarista i redatelja Dalibora Matanića. Hrvatski audiovizualni centar i ove će godine promovirati hrvatsku kinematografiju u sklopu Filmskog sajma.

Zvizdan u natjecateljskom programu Un Certain Regard

Dugometražni igrani film Zvizdan autora Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić(Kinorama) bit će prikazan u službenom natjecateljskom programu „Un Certain Regard“, koji je usmjeren otkrivanju novih redateljskih poetika i estetika. Zvizdan je prvi hrvatski igrani dugometražni film uvršten u službeni program Cannesa od hrvatske neovisnosti naovamo.

Radnja Zvizdana događa se u tri različita desetljeća u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem te prati tri ljubavne priče o zabranjenoj ljubavi. Glavne uloge tumače Tihana Lazović iGoran Marković, a uz njih u filmu glume i Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković.

Short Film Corner

U svrhu promocije kratkometražnog filma, Hrvatski audiovizualni centar i ove je godine osigurao prostor za hrvatske naslove na Short Film Corneru – platformi za susrete, umrežavanje, razmjenu ideja i promociju među profesionalcima s kratkometražne filmske scene. Da je kuća dobra i vuk bi je imao, Hane Jušić ili, pak, Odvajanje, Nine Violić samo su dio igranih filmova koji će se moći pogledati na ovoj platformi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.