Matanićev ‘Zvizdan’, sniman u okolici Knina, na Festivalu europskog filma u francuskim Alpama

Idućeg tjedna počinje šesto izdanje Festivala europskog filma Les Arcs koji će se od 13. do 20. prosinca održati u francuskim Alpama, a svoje mjesto na tamošnjem filmskom platnu pronaći će i filmski kadrovi snimani na području Šibensko – kninske županije.

Naime, u industrijskom dijelu festivala pod nazivom ‘Work in progress’ predstavit će se proslavljeni hrvatski redatelj Dalibor Matanić s najnovijim filmskim uratkom ‘Zvizdan’.

(TURISTIČKA) PROMIDŽBA

Podsjetimo, riječ je o filmu koji prati tri ljubavne priče, a sve tri ljubavi su zabranjene. Upravo s namjerom da naglasi to ‘zabranjeno’ u spomenutim trima ljubavnim pričama, Matanić je za lokaciju snimanja filma izabrao zaleđe Šibenika, odnosno okolicu Knina pa su tako filmski kadrovi snimani na obali Perućkog jezera, potom u Erveniku, Golubićima, Đevrskama i Kistanjama.

Film je još uvijek u nastanku, a nedavno je dobio i potporu Eurimagesa (European Cinema Support Fund).

I prije nego što je završen, prije negoli ga pogleda i svoju ocjenu da hrvatska publika, film će se prikazati na festivalu koji je svojim filmskim obimom i industrijskim programom na glasu kao jedan od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanja.

Na istom mjestu svojih pet reklamnih minuta dobit će i živopisno područje Šibensko – kninske županije,  a to, mora se priznati, itekako je lijepa (turistička) promidžba.

KRENULO 

Valjalo bi spomenuti da će se na istom festivalu, u natjecateljskom programu naći dva hrvatska filma ‘Takva su pravila’ redatelja Ognjena Sviličića i ‘Kokoška’ redateljice Une Gunjak. Hrvatskoj kinematografiji napokon je krenilo.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.