NA SETU S MATANIĆEM: Dario Radin – Mačukat, Ante Strikoman i Ante Radin – Mačukat iz Vodica statirali su u hvaljenom filmu

Hrvatska kinematografija živi svoje najslavnije dane otkako je 21. stoljeća, a Dario Radin – Mačukat, Ante Strikoman i Ante Radin – Mačukat iz Vodica dio su te filmske renesanse. Kako? Šibensko–kninska županija nikad prije nije toliko bila u centru pozornosti filmskih i inih redatelja, stranih i domaćih producenata. Dalibor Matanić ovjekovječio je šire područje oko Knina (Đevrske, Kistanje, Ervenik…) kamerom u filmu ‘Zvizdan’ koji je dobio nagradu žirija na francuskom filmskom festivalu u Cannesu. Na jednoj od lokacija gdje se ‘Zvizdan’ snimao bili su i spomenuti Vodičani, angažirani kao statisti.

zvizdan2

NA KORAK DO MATANIĆA

Zajedno s trojicomVodičana na setu je bilo ukupno desetak statista od koji su nekih bili iz Šibenika. Dario Radin – Mačukat, Ante Radin – Mačukat i Ante Strikoman ne samo da se poznaju s vodičkih ulica već su prethodno zajedno glumili na daskama koje život znače kao članovi Dramske amaterske družine iz Vodica. Do poziva za statiranje u dugometražnom igranim filmu došli su putem internetskih portala.

uvizdan

– Izašla je vijest da se traže statisti s područja Šibenika i okolice za snimanje tog filma. Imam dojam da su čak imali problema pronaći statiste. Mi smo bili samo jedan dan, u Kistanjama. I bilo nam je skroz dobro s obzirom da smo zaradili po dvijesto kuna za četiri sata rada – govori nam Dario Radin Mačukat. Sva trojica glumili su vojnike Jugoslavenske narodne armije (JNA).

zvizdan1

– Naš ‘rad’ sastojao se od toga da se u jednoj sceni vozimo u vojnom džipu, u drugoj prenosimo vojne sanduke i puške – kaže Dario. Dečki se nisu upoznali s nagrađivanim redateljem koji se, kako nam kaže statist, bavio svojim poslom. Na setu su se za sve potrebno komunicirali s istom ženskom osobom koja im se javila da su angažirani kao statisti, no da su htjeli do Matanića, mogli su.

15 PUTA IZNOVA

– Mislim da smo se mogli upoznati s Matanićem da smo htjeli. Na primjer, bila je tamo Nives Ivanković na lokaciji snimanja pa su se neki od nas upoznali s njom – prenosi nam Vodičanin, dodajući da su svaku scenu ponavljali ni više ni manje nego po petnaestak puta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.