Pred nama je Mjesec turskog filma

Program Filmskih večeri srijedom u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ i ove godine pridružio se manifestaciji Mjesec turske kulture koja se obilježava u veljači i to na način da treću godinu organizira Mjesec turskog filma nastalog u suradnji s Turskim veleposlanstvom, Hrvatsko – turskom udrugom prijateljstva i Muzejom grada Šibenika.

– Treće izdanje Mjeseca turskog filma ima za cilj nastaviti upoznavanje šibenske publike s djelima poznatih turskih filmskih stvaraoca i plodne kinematografije predstavljanjem filmova koji dodiruju teme ljubavi, umjetničkog rada, čežnje, siromaštva i altruizma. Posebnost je i treći film po redu ‘Istanbulske priče” kojem je na neki način Istanbul središnji lik – poručuje dugogodišnji voditelj Večeri, Nikica Šupe koji je za srijede u veljači pripremio filmove tri priznata turska autora od kojih dva pripadaju mlađem naraštaju turske kinematografije, a jedna filma djelo je redatelja starije generacije.

– Prvi film u mjesecu veljači dio je uobičajenog programa filmskih večeri srijedom. ‘Withnail i ja’ nihilistička je drama s primjesama humora koja se smatra klasikom žanra. Priča je to o dva neuspjela glumca britka jezika koji se bave pukim preživljavanjem te rekreativnim drogiranjem. Radnje je smještena u 1969 godinu – napominje Šupe.

Evo raspored prikazivanja:

04.02.2015. Withnail i ja, Bruce Robinson, 1987, 107 min.

11.02.2015. Leptirov san, Yilmaz Erdogan, 2013., 118 min.

18.02.2015. Tri prijatelja,Memduh Un, 1958., 88 min.

25.02.2015. Istanbulske priče,više redatelja, 2005., 99 min.

Sve projekcije počinju u 20 sati te su besplatne.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.