SAM U KUĆI: 10 stvari koje niste znali o filmu kojeg ste gledali 100 puta

Kevin McCallister ostao je sam kod kuće, a njegova obitelj  otputovala je da bi praznike provela u Parizu. To je primoralo dječaka da sam obrani dom od dvojice lopova, uz čitav arsenal zamki iz kućne radinosti.

Macaulay Culkin je ušao u povijest, a mi smo dobili film koji se svake godine u prazničnim danima reprizira na televiziji, na opće zadovoljstvo gledatelja.
Iako još nije počelo to doba godine, pravo je vrijeme da saznate neke prilično nepoznate činjenice o ovom klasiku.

Poznati vrisak Macaulay Culkina nije bio u scenariju, već je improviziran.

Scena u kojoj se mali Kevin zapljusne očevom kolonjskom vodom, nakon čega slijedi njegov vrisak iz petnih žila, svima je vrlo dobro poznata, ali reditelj Chris Columbus je nedavno izjavio da to nije bilo u scenariju, već je Culkinov instinkt za komediju zaslužan za tu scenu.

sam u kuci 1

Glumci Pesci i Stern su se pošteno namučili da bi se suzdržali od psovki za vrijeme snimanja.

Kad proživite sve što su ova dvojica pljačkaša doživjela na setu, psovke vam same od sebe krenu, ali budući da je riječ o obiteljskoj komediji, poznati glumački dvojac morao se poprilično potruditi. Doduše, Sternu je, za vrijeme mučenja kod psećih vrata, izletjela jedna psovka koja se i dalje može čuti na DVD verziji.

Djevojka Kevinovog brata je dečko!

Kad Kevin naleti na fotografiju djevojke starijeg brata Buzza, ostaje u šoku, ali ustvari, riječ je o sinu umjetničkog direktora filma, koji je pristao maskirati se u djevojku.

Kaskader Macaulay Culkina je bio 30-godišnji muškarac.

Naravno da reditelj nije dopustio devetogodišnjaku da snima neke od opasnijih scena u filmu, ali manje je poznato da je u tim scenama na njegovo mjesto uskakao muškarac koji je po godinama mogao biti njegov otac.

samu kuci2

Nemojte tražiti “Angels With Filthy Souls” na YouTube-u, jer ne postoji.

Film koji je mali Kevin odlučio gledati na VHS-u ne postoji, koliko god ga neki pokušavali pronaći.  Isto tako, drugi dio istomenog filma, iz “Sam u kući 2”, također ne postoji.

Francuski reditelj tvrdi da je “Sam u kući” krađa njegovog filma.

Rene Manzor tvrdio je da je John Hughes ukrao ideju za “Sam u kući” iz njegovog trilera “3615 Code Pere Noel”, o dječaku koji brani kuću i baku od luđaka prerušenih u Djeda Božićnjaka, uz pomoć igračaka i kućnih aparata.

samu kuci3

U stvarnom životu, Kevinova starija sestra je svjetski prvak u judo-u.

Hillary Wolf, glumila je Kevinovu stariju sestru. Tokom snimanja prva dva dijela, Hillary je predstavljala SAD na Olimpijskim igrama 1996. i 2000. godine. Možda bi bilo pametnije da su nju ostavili samu kod kuće da se obračuna s pljačkašima, napisali su jednom u časopisu Decider.

Kevinova avionska karta se kratko može vidjeti u kanti za smeće nakon što Peter McCallister počisti stol.

Ako ste se godinama pitali kako obitelj McCallister nije primjetila da im nedostaje jedan član, znajte da su imali jednu avionsku kartu manje, pa u žurbi nisu primjetili da imaju i jedno dijete manjka.

Pesci je mališana ugrizao za prst.

Kad Harry i Marv napokon uspiju nadmudriti sadističkog malog Kevina, zakače ga za kuku na vratima i počinju s osvetom. Na sreću, u pravom trenutku pojavljuje se dobri stari Marley, ali prije nego što spasi Kevina, Marv počne grickati Kevinove prste. Culkin je naknadno otkrio da ga je za vrijeme probe Pesci stvarno ugrizao za prst i to tako jako da su otisci vidljivi i danas .

Elvis nije napustio zgradu.

Mnogi od onih koji vjeruju da je Elvis i dalje živ, napeto su gledali u bradatog muškarca koji stoji u pozadini dok se gospođa McCallister dere na osoblje na aerodromu, tvrdeći da je riječ o velikom glazbeniku. Drugim riječima, Elvis, koji je bio mrtav već 13 godina u trenutku kad je počelo snimanje filma “Sam u kući”, ustao je iz groba i odlučio se pojaviti kao statist u ovom dječjem božićnom filmu.

Izvor: Express.hr

FOTO: 1990 Twentieth Century Fox Film Corporation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.