ŠIBENSKA EKIPA: Film ‘Po čovika’ promiče vrijednost Domovinskog rata

Mjesto u Dalmatinskoj zagori, jesen 1991. Desetogodišnja Mia i dvanaestogodišnja Lorena proživljavaju veliki i važan dan: njihov otac Mirko, bit će pušten iz ratnog logora u kojemu je kao zarobljenik proveo protekla tri mjeseca.

Radnja je ovo kratkometražnog filma ‘Po čovik’ redateljice Kristine Kumrić na kojem je radila  šibenska glumica Orijana Kunčić u ulozi casting direktorice.

Podsjetimo, riječ je projektu koji je pobijedio na natječaju ‘Jedna priča iz Domovinskog rata’ kojim Ministarstvo branitelja, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih pisaca, HRT i Vukovar film festival žele kroz audiovizualnu kulturu promicati vrijednosti Domovinskog rata.

Film se prošle godine snimao šest dana u okolici Šibenika, na lokacijama sela Bilići i Unešić.

U filmu glume Marina Redžepović u ulozi majke, Franjo Dijak u ulozi oca, Nikša Butijeru ulozi susjeda, Jelena Kordić u ulozi susjede, Igor Hamer u ulozi narednika te Janja Avdagić i Leonarda Živković u ulozi djevojčica. Između ostalih ekipu filma čine: Igor Zelić kao direktor fotografije, Ivana Škrabalo kao scenografkinja,Zorana Meić kao kostimografkinja, Frano Homen kao montažer, Oriana Kunčić kao casting direktorica,Borna Buljević kao tonski snimatelj, Ivan Kelava i Tibor Keser kao izvršni producenti teJosip Žuvan kao asistent redatelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.