U nedjelju počinje Supertoon – šest festivalskih dana donosi preko 400 filmova na sedam lokacija

Danas je u Šibeniku najavljen SUPERTOON međunarodni festival animacije, koji će se održati od nedjelje 26. 7. do petka 31. 7. 2015.

Predstavljeno je šest festivalskih dana na sedam lokacija u kojima će se prikazati preko četristo filmova recentne domaće i svjetske produkcije animiranog filma kratkog metra (filmovi trajanja do 30 minuta) te niz natjecateljskih i popratnih programa u službenim natjecateljskim kategorijama te panoramskim i retrospektivnim projekcijama.

Press5

 

– Od posebnog istaknuli smo kako su grad Šibenik i SUPERTOON festival ove godine domaćini čak četiriju škola animacije BEOGRAD-SPLIT-ZAGREB-BUDIMPEŠTA koje su, premda kilometrima blizu, potpuno različite u autorskim rukopisima. Maleni prostor velike raznolikosti i autorske slobode razlog je zašto smo ove godine u Šibenik pozvali njihove predavače i studente. Popratnim programom na Peškariji slavimo svoj 5. rođendan – poručili su Supertoonovci.

-Prikazujemo presjek animiranih spotova svih dosadašnjih izdanja SUPERTOON festivala. Iz bogatog programa izdvajamo Hrvatsku panoramu. Prikaz recentne hrvatske produkcije, koji pruža pregled stanja domaće animacije u odnosu na svjetsku. I ove godine nismo zaboravili na dječje radionice kojima vrata bogatog svijeta animacije otvaramo najmlađima. Također smo najavili i izložbu do sad neizlaganih radova jedinog člana iz hrvatske prestižnog  kluba oskarovaca Dušana Vukotića, koji neovisno od najvažnije svjetske filmske nagrade zahvaljujući svojoj  ingenioznosti i savršenstvu kojeg je u animaciji nerijetko i sam dostizao nametnuo kao istinski čarobnjak, i besmrtnik osme umjetnosti – navode.

SUPERTOON party i ove godine, svaku večer „kod stare Peškarije“ tijekom svih šest dana okuplja sve željne drugačije vrste tuluma, u kojoj se isprepliću audio i vizualni dojmovi do kasno u ljetnu šibensku noć. Program je od danas u cijelosti dostupan na internetskoj stranici fesstivala: www.supertoonfestival.com/HR

Festival samo što nije počeo!

Uskoro će SUPERTOON obojati grad u šarene boje animacije.

– Kino platna će osvanuti diljem Šibenika, a naši animatori će obogatiti vizualni dojam grada. Svečano otvaramo u nedjelju, 26. 7. u HNK Šibenik projekcijom prave poslastice CARTOON D’OR, riječ je o  nominiranim animiranim filmovima za prestižnu nagradu najboljeg europskog filma. Ne propustite još jedan živi početak vašeg najdražeg šibenskog animiranog festivala – pozivaju Supertoonovci sve filmofile!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.