VIDEO: JEŽEVA KUĆICA POSTAJE CRTIĆ: Izašao prvi trailer

Hrabri i skromni Jež, koji je naučio brojne generacije da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, vječne će vrijednosti širiti i u novom kratkometražnom animiranom filmu za djecu i odrasle. Najvažnija faza produkcije filma Ježeva kućica, snimanje i animiranje lutaka, krenulo je u Zagrebu, a trajat će sve do travnja 2016. godine.
Animirani film prema slavnoj poemi Branka Ćopića Ježeva kuća – kako glasi originalni naslov priče – u Zagreb dovodi koprodukcija dvaju studija za animirani film: kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (National Film Bord, NFB) i hrvatskog Bonobostudija. Režiju i scenarij filma potpisuje hrvatsko-kanadska autorica Eva Cvijanović.
”Ovo je priča o temeljnom i univerzalnom konceptu koji je iznimno bitan u suvremenom kontekstu globalnog sela: dom može biti mjesto, ali i stanje uma koje dijelimo s drugima. Iskustvo domaćeg okruženja zajedničko je svim kulturama i generacijama, i uvijek je jednako važno. Taj prostor, koji nam ujedno služi kao utočište i odraz našeg identiteta, ključan je element ljudske egzistencije. To je razlog zašto danas, kada iza sebe imam mnogo različitih domova u Bosni, Hrvatskoj i Kanadi, ova priča i dalje odjekuje u meni jednako snažno kao nekada, u nekim vrlo drugačijim okolnostima, kada sam je kao dijete prvi put čula”, podijelila je svoju viziju Eva Cvijanović, redateljica je s diplomom iz animiranog filma sa Sveučilišta Concordia, gdje je tijekom studija osvojila prestižne nagrade Zlatko Grgić i Norman McLaren.
Za naraciju u filmu Ježeva kuća zadužen je Rade Šerbedžija, glazbu potpisuje Darko Rundek, a Tim Allensavjetnik je za lutke i animaciju Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu. Allen je, između ostalog, stalni suradnik velikih redatelja na filmovima izrađenim u tehnici lutka-animacije: primjerice Tima Burtona na filmovimaMrtva nevjesta (Corpse Bride) i Frankenweenie te Wesa Andersona na Fantastičnom gospodinu Foxu (Fantastic Mr. Fox).Film u Hrvatskoj podupire Hrvatski audiovizualni centar, a u Kanadi Nacionalni filmski odbor. Završetak Ježeve kuće očekuje se u ljeto 2016. godine.

Trailer pogledajte na linku:

https://vimeo.com/146548020

Izvor: Fashion.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.