VIDEO: Mali princ dolazi na velike ekrane

 

‘Kad budeš gledao nebo, noću, pošto ću stanovati na jednoj od njih, to će za tebe biti kao da se sve zvijezde smiju. Ti ćeš imati zvijezde koje znaju da se smiju! On se i dalje smijao. 

A kada se utješiš (čovjek se uvijek utješi) biće ti milo što si se sa mnom upoznao. Ostat ćeš mi uvijek prijatelj. Poželjet ćeš da se smiješ sa mnom. Otvorit ćeš ponekad prozor, onako iz zadovoljstva… I tvoji prijatelji bit će iznenađeni kad te vide da se smiješ gledajući u nebo. A ti ćeš im tada reći: Da, zvijezde me uvijek nasmijavaju! A oni će pomisliti da si lud. Vala sam ti podvalio…On se i dalje smijao…To će biti kao da sam ti dao, umjesto zvijezda, šaku praporaca koji umiju da se smiju…’

Bajke su nas učile da svaka djevojka čeka svojeg princa na bijelom konju, ali postoji jedan mali princ koji je zarobio naša srca kad smo ga prvi put susreli. I drugi. I treći.

Najdraži princ iz djetinjstva, jedna od onih priča koje možemo iznova čitati i uvijek pronaći nešto novo, princ kojeg volim i sa deset godina i sa sedamdeset – Mali princ Antoinea de Saint-Exupéryja.

Knjiga koja je sastavni dio svake kućne biblioteke dolazi na velike ekrane. Vijest koja će, sigurni smo, oduševiti mnoge.

Režiju animirane verzije svima nam drage knjige potpisuje Mark Osoborne, poznat po Kung Fu Pandi, dok glasove daju Rachel McAdams, James Franco, Jeff Bridges i brojni drugi poznati glumci.

Animirani film se očekuje u hrvatskim kinima 5. studenog, a dotada pogledajte trailer.

 

Radnja filma je, naravno, nešto drugačija od same knjige pa se tako u središtu priče nalazi Djevojčica koju majka priprema za svijet odraslih u kojem žive. Prvi susjed joj je ekscentrični Avijatičar koji će Djevojčicu upoznati s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće. Svijetom u koji je on davno zakoračio, zahvaljujući Malom Princu, i gdje će naučiti da se najvažnije stvari mogu vidjeti samo – srcem.

Čovjek samo srcem dobro vidi jer bitno je očima nevidljivo…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.