Znanstvenici izabrali najtužniji film svih vremena, tužniji i od Bambija

Najtužniji film ikada’ je filmska titula koja se razlikuje od osobe do osobe i njihovafilmskog ukusa. Ali ne i u znanstvenoj zajednici, koja je ‘ The Champ ‘, točnije njegov remake iz 1979. godine snimljen pod redateljskom palicom Franca Zeffirellija , proglasila najtužnijim filmom svih vremena.

‘The Champ’ možda ne spada u sam vrh filmografije, ali riječ je solidnom filmu koji prati Jona Voighta u pokušaju da se vrati na staze stare boksačke slave. Klimaks cijelog filma je, da ne otkrivamo previše, trenutak u kojem njegov sin, tada jako mladi Rick Schroder , u očaju počne plakati.

Pogledajte najtužniju scenu svih vremena

Upravo je ta scena intenzivno korištena u znanstvenim istraživanjima o tuzi.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=SU7NGJw0kR8

Prvi puta su je iskoristili Robert Levenson i James Gross sa KalifornijskogSveučilišta 1988. godine, a cilj im je bio pronaći filmsku scenu koja izaziva samo jednu emociju. Upravo je scena iz ‘The Champa’ došla na prvo mjesto scena koje izazivaju tugu. Nakon što su objavili svoje istraživanje 1995. godine ova je scena iskorištena u nekoliko stotina istraživanja, kad god je znanstvenicima trebalo humano izazivanje tuge.

Tijekom tih istraživanja otkriveno je između ostalog kako tužni i depresivni pušači više puše te kako muškarci tužne žene ne smatraju seksipilnijima.

Koji je drugi najtužniji film svih vremena?

Možda ste pogodili, jer je riječ o ekranizaciji bajke koju su mnogi čuli kao djeca – Disneyjev ‘ Bambi ‘.

izvor:jutarnji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.