‘Zvizdan’ Dalibora Matanića u natjecateljskom programu festivala Karlovy Vary

Ukupno četiri hrvatska dugometražna igrana filma bit će prikazana na ovogodišnjem 50. izdanju prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, koji se održava od 3. do 11. srpnja. Uz debitantski dugometražni film Ivone Juke Ti mene nosiš, koji će biti prikazan u natjecateljskom programu East of the West, publika će vidjeti i Kosca Zvonimira Jurića, Takva su pravila Ognjena Sviličića iZvizdan Dalibora Matanića, dok će u industrijskom dijelu festivala biti predstavljene tri hrvatske manjinske koprodukcije koje su dobile potporu HAVC-a.

Međunarodni festival u Karlovim Varima jedan je od najstarijih i najprestižnijih europskih filmskih festivala A kategorije na kojem se godišnje prikaže preko dvjestotinjak najnovijih filmskih naslova. Festival godišnje prati preko 500 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta, a hrvatski filmovi redovito gostuju na ovoj manifestaciji.

Nagrade na festivalu u posljednjih su 15-ak godina osvojili Maršal Vinka Brešana (2000.), Tu Zrinka Ogreste(2004.), Armin Ognjena Sviličića (2007.), Nije kraj Vinka Brešana (2009.), Neka ostane među nama Rajka Grlića (2010.), a lani je nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarni film dobio Autofocus Borisa Poljaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.