DRUGA STRANA SV. MIHOVILA: Zagrebačka grupa Detour održat će koncert pod tribinama tvrđave

Tvrđava sv. Mihovila, kulturna atrakcija 2014. godine, u sklopu svog novog umjetničkog programa pod tribinama Strana B u ponedjeljak, 13. srpnja dočekuje zagrebačku grupu Detour!

Strana B započela je koncertom poznatog jazz pijanista Nevena Frangeša i jednog od najboljih suvremenih hrvatskih gitarista i harmonikaša, koji je, uz brojne nagrade, ovjenčan s čak 17 Porina – Elvisa Stanića, a nastavlja s još jednim Porinovcima.

TVRDAVA2

Zagrebačku electro-acoustic pop skupinu Detour predvođenu Nenadom Borgudanom, uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec,  čine još: Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj). Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro- akustičnog pop zvuka u koji se povremeno  umiješa i drum’n’base, a u recentnije vrijeme u nekim stvarima i po koja country nota.

Njihova snaga nije samo u najnovijim uratcima budući da su među nositeljima njihovih koncertnih nastupa i pjesme starijeg datuma s prethodna dva studijska albuma ‘Detour’ i ‘TV’ poput:  ‘Ljeto počinje’, ‘Mjesec’, ‘Gledano sa strane’, ‘Prijatelj’ i ‘Tvoje lice se promijenilo’ što je itekako veliki kapital ove grupe. Njihova popularnost skriva se upravo u činjenici da pjesme koje predstavljaju publici su zarazne, pitke, prepoznatljive i originalne.

Treći aktualni studijski album ‘A što ak’ ja…’ pokazao se prijelomnim za trenutno najveću electro acoustic pop glazbenu atrakciju, Njihovi singlovi učestalo osvajaju vrhove top lista i postaju jednima od najemitiranijih  pjesama u domaćem radijskom eteru gdje su status hita priskrbili naslovi ‘Srce veliko’, ‘Snijeg’, ‘Daleko’ i ‘Plešem sama’.

NASTAVAK PROGRAMA NAKON DETOURA

Koncerti u intimnoj atmosferi pozornice u kamenu pod amfiteatralnim gledalištem nastavlja se suorganizacijom s Plesnim festivalom u Šibeniku 21. srpnja kada nas očekuju plesni performansi poznatog plesača suvremenog plesa Mitje Obeda i &M Dance Company-a, a nastavlja se gostovanjem Kaje Farzsky 10. kolovoza, dok je za 4. rujna zakazan koncert akademskih saksofonista ujedinjenih u Papandopulo kvartet koji će publici predstaviti interpretacije poznatih skladatelja, od Vivaldija do Gershwina.

Naglašavamo da su svi programi Strane B potpuno besplatni za sve članove Kluba prijatelja Tvrđave, kao i stranim posjetiteljima Tvrđave koji će s kupljenom dnevnom kartom moći  uživati u programu. Svi ostali dobrodošli su na koncerte po cijeni dnevnog ulaza od 35,00 kuna. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.