Electric Elephant u Tisnom među 10 svjetskih festivala koji oduzimaju dah

AMERIČKI glazbeni časopis Paste uvrstio je festival Electric Elephant u Tisnom na popis 10 svjetskih festivala koji “oduzimaju dah”, napisavši za njega da je “smješten malo izvan hrvatskog uspavanog ribarskog mjesta, a privlači neke od najvećih DJ-a house glazbe”.

 Taj festival elektronske glazbe uvršten je na četvrto mjesto festivala na spektakularnim mjestima, a ove se godine održava od 9. do 13. srpnja. Na njemu će između ostalih nastupiti Todd Terry i Lindstrom. Kao posebnu atrakciju Paste navodi mogućnost vožnju pučinom u starom jedrenjaku i zabave na nekom od partija na brodu.
Festival koji se održava u šibenskom arhipelagu organiziraju britanski promotori i DJ-i, a promovira široki miks glazbenih žanrova, od reggea, soula, housea do techna i nudi različite načine za zabavu.
Na prvom mjestu Pasteova popisa festivala koji “oduzimaju dah” smješten je Worldwide Festival u švicarskom gradu Leysinu. “U Leysinu, malom mjestu u švicarskim Alpama s pogledom na dolinu rijeke Rhone i Mont Blanc, Worldwide Festival kombinira snijeg i pjesme”, navodi Paste. Propusnice za koncert uključuju i ulaznice za žičaru. Festival koji se ove godine održava od 23. do 29. ožujka, osnovao je DJ Gilles Peterson, a sadrži eklektičan i internacionalni miks plesnih glazbenih žanrova.
Američki festival Sasquatch! zauzeo je drugo mjesto na listi, a održava se u Gorge amfiteatru u Washingtonu koji prima 20.000 ljudi. “Eklektična glazba Sasquatch! festivala dolazi sa slikovitim pogledom na rijeku Columbiju i brežuljke koji difuziraju boje zalaska sunca”. Festival se ove godine održava od 22. do 25. lipnja, a na njemu će, između ostalih nastupiti Kendrick Lamar i The Decemberists.
IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.