The Fogsellers oduševili publiku i žiri splitskog Inkubatora, idući tjedan novi pokušaj

Downtempo, lounge music sastav iz Šibenika The Fogsellers mnoge je oduševio svojim glazbenim izričajem nastalim spajanjem samo naoko nespojivih instrumenata.

Isto se trenutačno događa u Splitu, tamošnjoj publici i žiriju na glazbenom natjecaju Inkubator gdje su već ‘pobrali’ pohvale, a to će pokušati ponoviti iduće srijede, 11. ožujka.

Preživjeti šibensku zimu 

Nisu ni dobili poziv da dođu i sudjeluju u natjecateljskom programu niti ih je prijavio netko treći. Evo što ih je ‘natentalo’ da okušaju kvalitetu svoje glazbe pred splitskim auditorijem koji ih može odvesti do finala.

– Sami smo se prijavili u nedostatku svirki u ovo zimsko vrijeme. Nismo imali baš neka očekivanja, međutim, ekipa je reagirala ‘luđački. Uopće nije bilo upitno idemo li dalje. Dopali smo se i žiriju i publici koja će na kraju i presuditi – kaže nam Mirko Rak (bass sampler) iz The Fogsellersa, te nastavlja:

-Kažu da im se dopala glazba prije svega, ali i neobična kombinacija instrumenata koju koristimo – govori Rak koji čini tek jednu četvrtinu sastava jer u kombinaciji su još Luka Mrša (truba), Saša Đurica (bubanj) i Natko Giljević (gitara).

Dosad su nadjačali dva konkurentska benda, a sad slijedi borba za polufinale te sama završnica. Pobjednik Inkubatora, osim nastupa na velikom koncertu u ulozi predgrupe, dobit će i promotora, odnosno potpisat će za Street Pulse Promotion.

To je prva ljubav

Rak će reći da je nagrada primamljiva, a na  tezu da se zbog nje sva muka uvježbavanja, putovanja Šibenik – Split i natrag, a u međuvremenu nastup čini vrijedna kratko će komentirati:

– Nema tu muke. To je prva ljubav. Glazba.

Samo zbog toga, vrijedi otići put Splita i podržati ih dok u O’Hare brane glazbene boje Krešimirovog grada.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.