FOTO: ‘Putokazi’ Vas sutra vode na 31 godinu dugo glazbeno putovanje

31 godina postojanja, 13 nosača zvuka, 394 pjevača i pjevačica kroz deset generacija, 854 nastupa i gostovanja, dva puta na Eurosongu i 1374 televizijska nastupa. Impozantne brojke koje pripadaju jedinstvenoj glazbenoj pojavi na hrvatskoj sceni – Putokazima.

putokazi1

Punu 31 godinu Putokazi, zanimljiva kulturološki intrigantna misija na djelu, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono nešto što se danas rijetko nailazi, predanost glazbenoj ideji i pristup izbrušen do savršenstva. Tako će se šibenska publika moći prisjetiti uspješnica s njihovih Albuma,  doživjeti elektro zvuke „Mjeseca“, trip pop „Androide“. Uživati u etno zvuku „Zemlje“ i „Nove Zemlje“, te upoznati aktualni album „Porculan“.

putokazi

 

Ovaj petak 13. još jednom pokazuje da za njega ne smijemo vezati nikakve loše stvari i moramo ostaviti praznovjerje po strani jer gostovanje ‘Putokaza’ u HNK u Šibeniku je pozitivna vijest koja će razveseliti brojne nam sugrađane.

Sat i pol koncerta u izvedbi osam pjevačica donijet će nam promociju najnovijeg albuma –Porculan – dok će drugi dio koncerta biti posvećen glazbenoj retrospektivi 1984 -2015.

– Jako nas raduje gostovanje u Šibeniku, posljednji put smo u vašem kazalištu nastupili prije 13 godina s albumom ‘Nova zemlja’. Nakon toliko godina veselimo se vratiti i provesti publiku našim glazbenim putom – rekla nam je Miranda Đaković, voditeljica i utemeljiteljica ‘Putokaza’.

Trenutno, sve pjevačke generacija ‘Putokaza’, njih 40-ak članova, posljednjih šest mjeseci rade na novom projektu, mjuziklu ‘PraSlavena’ čija se premijera očekuje u travnju sljedeće godine.

https://www.youtube.com/watch?v=NufmtwziAig

Zato je sutra idealna prilika za otputovati s ‘Putokazima’ na putovanje dugo 31 godinu. Ne propustite ovaj vlak koji kreće sutra u 20 sati u HNK u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.