FOTO: SKRADINKA PETRA BAČIĆ: Danju poduzetnica, a navečer DJ-ica

Žene u DJingu posljednjih su godina u svijetu sve više zastupljene, ali kod nas to još uvijek nije slučaj. Donosimo priču o 23-godišnjoj Petri Bačić iz Skradina koja je, zbog fakultetskih obveza, prije pet godina odselila u Rijeku gdje je u međuvremenu diplomirala poduzetništvo, a već tri godine bavi se i DJingom.

peki

Kako je sve počelo, pitamo Petru, umjetničkog imena Miss Trapped koja nam otkriva da je sve zapravo krenulo s odlascima na elektronske partije.

To obično i nema neku negativnu konotaciju.

Što će reći čitatelji, kroz smijeh joj kažemo na što nam mlada djevojka spremno odgovara: ‘Nemaju ni cajkaški klubovi’. Ne moramo ni govoriti da nas je ‘na prvu’ osvojila.

dj peki 2

-U početku sam sama pokušavala otkriti kako je to biti DJ, vježbala sam doma na virtualnom programu, interesirala se gdje god sam stigla i na kraju upisala i diplomirala šestomjesečnu DJ radionicu. Tamo sam naučila osnove, a ostalo je došlo samo od sebe – otkriva Petra, kroz smijeh, dodajući da joj je mama saznala da se bavi DJingom tek kad je jednom na internetu vidjela fotografiju svoje kćeri za DJ pultom.

dj peki

Petra koja se, priznala nam je, odlično snalazi u tom ‘muškom svijetu’ živi na relaciji Rijeka-Skradin, kao diplomirana poduzetnica uskoro će biti predavač na predradionicama za mlade ljude koji žele pokrenuti vlastiti posao, u potrazi je i za stalnim poslom, a kaže da joj neće biti teško osam sati dnevno sjediti u uredu, a navečer biti za omiljenim pultom.

dj

-Ima gaža, ali od njih se, naravno, ne može živjeti. Rekla bih da dobro dođe koja kuna ‘sa strane’, ali to nije dostatno za život. Zato radim i druge poslove. U poduzetništvu se zaista vidim, a DJing mi uvijek može ostati najdraži hobi – zaključuje Petra koja je smisao za glazbu naslijedila od oca koji ju je, kaže, uvijek poticao da se bavi glazbom.

– Dobro, nije baš mislio da će njegova djevojčica koja je svirala klarinet, u međuvremenu postati DJ, ali prihvatio je to relativno dobro – kroz smijeh će Petra Bačić koju na kraju pitamo kad će nastupiti u Šibeniku.

– Iskreno, jedva čekam dan kada će mi se ukazati prilika da nastupim u rodnom Skradinu ili Šibeniku, ali nisam sigurna da je naša scena još spremna za ovaj underground – odgovara mlada poduzetnica i DJ-ica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.