FOTO: ‘Svećenikova djeca’ – novo ime na šibenskoj glazbenoj sceni

Novo ime na glazbenoj sceni pojavilo se unatrag par mjeseci kada se skupina prijatelja s pregršt ideja sastala i odlučila napraviti nešto novo. Riječ je o glazbeniku Anti Maturi i njegovom šesteročlanom bendu ‘Svećenikova djeca’. I da, Matura kaže kako je do ideje za ime benda došao i prije nego što je snimljen istoimeni film Vinka Brešana.
Članovi benda su mahom iskusni glazbenici sa zavidnim brojem nastupa iza sebe , ali i neka nova lica koja ‘žongliraju’ između probi i školskih obaveza. Najmlađi članovi, Luka Slavica i Borna Jonjić, ozbiljno su se posvetili projektu u kojem vide nešto novo na sceni i priliku da pokažu svoje vještine sviranja klavira i bubnjeva.

svecenikova djeca 1

IVANA GAČANIN VOKAL U GRUPI
Ivana Gačanin, pjevačica, glazbom se bavila i prije te je zabilježila nastupe na Šibenskim šansonama i Melodijama Jadrana, a nakon desetogodišnje pauze, odlučila se vratiti na scenu i to upravo u ‘Svećenikovoj djeci’.
Radi dobre ekipe, Milan Šoda ‘Mićo’, koji se počeo baviti glazbom s trinaest godina , godinama je svirao u nekoliko šibenskih bendova te osnovao i vlastiti. Dosadašnje gaže je napustio i bacio se na ovaj projekt.
– Radi žena sam počeo svirati gitaru jer bez žena , nema ni pjesme- smije se Fredi, najveći boem među njima, kako kažu članovi benda. Iskusni gitarist koji je kroz svoju dugu karijeru pratio sve šibenske klape, trenutno radi kao glazbeni aranžer gdje ističe osjećaje prije industrije.

USKORO PREMIJERA PJESME ‘MORE DUBOKO’
Dosada su napravili nekolicinu kompozicija, snimljen je spot za pjesmu ‘More duboko’ čija će premijera biti na CMC-u, dok je za ‘Suze nade’ snimanje u planu. Nastup u emisiji ‘Lijepom našom’ čeka ih 9. travnja koja gostuje u Tisnom.

Grupa, iza koje je stala Croatia Records, za ovo ljeto ima u planu nastup na CMC festivalu gdje će na večeri predstavljanja bendova izvesti cijeli jedan album za koji su pjesme u pripremi, a krajem srpnja na redu je festival ‘Kampus’ koji će se održati na otoku Krapnju.
Iskusni glazbenici ,uz nova mlada pojačanja ,pripremaju pjesmu ‘Šibenski đir’ kao poklon svome gradu.

PIŠE: Ana Rak

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.