FOTO: U prvoj večeri Deboto festivala uživao uski krug ljubitelja pripremljenog glazbenog programa

Počeo je Deboto – glazbeni festival iz plejade ljetnih festivala kojima ćemo svjedočiti narednih mjeseci u Šibeniku. Prva večer Deboto festivala održana je, nakon uvodnog posljepodnevnog programa na Maloj loži, na tvrđavi sv. Mihovila što se nije pokazala kao osobito razborita odluka organizatora.

deboto festival_tvdjava_sibenik (1) deboto festival_tvdjava_sibenik (6) deboto festival_tvdjava_sibenik (8) deboto festival_tvdjava_sibenik (10)

Naime, Deboto festival svojim glazbenim izričajem u cijelosti bi odgovarao atmosferi koja bi ga snašla da je održan, na primjer, tamo gdje je i počeo – na Maloj loži (Trgu pape Pavla Ivana II.) no zbog blizine kuća jasno je zašto se tamo nije mogao zadržati do kasno u noć.

deboto festival_tvdjava_sibenik (9) deboto festival_tvdjava_sibenik (12)

Deboto festival otvorio je domaći DJ Stipe Širinić, a odmah nakon njega pozornicu je preuzeo Hailu Meriga, trio koji izvodi etiopijski jazz koji se, pak, ne zove tako samo zato što leader sastava dolazi iz Etiopije i šalu u bojama domovine nosi oko vrata već zato što je riječ o posebnom glazbenom pravcu koji je vrhunac popularnosti doživio sedamdesetih, osamdesetih godina prošlog stoljeća.

deboto festival_tvdjava_sibenik (15) deboto festival_tvdjava_sibenik (16)

Šibenskoj publici, onoj probrano jer ostalo je sastavim dovoljno slobodnog mjesta na tvrđavi nakon početak festivala, Hailu Meriga približio se zvukovima harmonike i melodike koju se imalo čuti u petak navečer na tvrđavi sv. Mihovila.

deboto festival_tvdjava_sibenik (7) deboto festival_tvdjava_sibenik (18) deboto festival_tvdjava_sibenik (21) deboto festival_tvdjava_sibenik (23)

Na pozitivan dojam koji je kod publike izazvao Hailu Meriga ‘naslonio’ se duo Eddy&Dus kojima je ovo bio prvi zajednički nastup nakon desetljeća pauze.

deboto festival_tvdjava_sibenik (33) deboto festival_tvdjava_sibenik (35) deboto festival_tvdjava_sibenik (40) deboto festival_tvdjava_sibenik (47) deboto festival_tvdjava_sibenik (48)

Ono što je počelo na tribinama šibenske tvrđave nastavilo se na after partyju ispod tribina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.