Na današnji dan 1993. poginuo Tomislav Ivčić

Na današnji dan 1993. godine u Zagrebu je u prometnoj nesreći poginuo hrvatski pjevač Tomislav Ivčić.

Upravljajući Mercedesom Ivčić je, pri pokušaju da izbjegne pješakinju koja je istrčala na kolnik, prešao u suprotni trak i frontalno se sudario s BMW-om. U nesreći su poginuli on, pješakinja koju nije uspio izbjeći te suvozačica iz BMW-a.
Rođeni Zadranin, bio je jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja svog vremena, zahvaljujući brojnim nastupima na festivalima zabavne glazbe 1970-ih godina na dalje.

Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Ivčić je skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku “Stop the War in Croatia” koja je obišla čitav svijet. Također, otpjevao je još nekoliko domoljubnih pjesama od kojih je meni najdraža “Tamo gdje sam rođen”.

Od 1990. godine bio je član HDZ-a te se u veljači 1993. kandidirao za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru. Mjesto je na izborima i osvojio no njegova prerana pogibija spriječila ga je da stupi na tu dužnost.
Ovaj veliki pjevač i domoljub pokopan je na groblju Mirogoj u Zagrebu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.