PORIN: Nominacije Šansoni, Arsenu i Matiji Dedić, murterskoj klapi Mela i Pavlu Mašiću čak pet

U zagrebačkom kinu Europa u večernjim satima 5. siječnja objavljene su nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin koja će se ove godine dodijeliti 22 put. Razloga za veselje, što se tiče domaćih izvođača, imaju i Šibenik i Murter. Da ne spominjemo kako nema tog glazbenog žanra zastupljenog kroz 31 kategoriju za koliko ih se Porin dodjeljuje, da među nominiranima nema Šibenčana.

Pa krenimo redom.

Među nominiranima za izvođača godine i najbolju izvedbu grupe s vokalom za pjesmu ‘Nešto me pogodilo’ nalazi se zagrebački bend Bang Bang čija je vokalistica rodom iz Šibenika. Legendarni šibenski glazbenik Arsen Dedić nominiran je u kategoriji najboljeg muškog vokala za izvedbu ‘Dida moj’. Konkurenti su mu Massimo Savić i Jacques Houdek. Mlađi izdanak obitelji Dedić, Matija konkurira u kategoriji najbolje albuma jazz glazbe s albumom ‘Visions’.

Murterska klapa Mela, pak, nominiran je u kategoriji najboljeg albuma folklorne i etno glazbe za pjesmu ‘Imala sam babu’.

Šibenski klasičar, orguljaš Pavao Mašić našao se u čak pet kategorija pa se tako njegovo ime ‘provlači’ kroz nominacije za najbolji album, skladbu, izvedbu, snimku i produkciju album klasične glazbe.

I, naposljetku, bez iznenađenja, gotovo tradicionalno nominacija u kategoriji najbolji album s raznim izvođačima pripala je i 17. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.