Šibenik od danas bogatiji za još jedan online radio – Radio Disco Gimnazije!

Do Radija Disco Gimnazija Šibenik najlakše se dolazi putem istoimene internetske stranice www.disco-gimnazija.hr gdje se ‘običnim’ klikom na aplikaciju radio automatski otvara, nema gubljenja dragocjenog vremena na tzv.  ‘download’.

Posjetitelji web stranice, odnosno slušatelji online radija, osim u pomno odabranim glazbenim hitovima koje poistovjećujemo s Disco Gimnazijom, a koje biraju članovi Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija Šibenik, ujedno i pokretači ovog internet radija, moći će se svakodnevno informirati o vijestima iz svijeta glazbe, filma, umjetnosti i kulture općenito.

Program web radija Disco Gimnazija kao i istoimeni portal bit će na usluzi svojim slušateljima, odnosno čitateljima 24/7, dok će se program radija nadopunjavati kako vrijeme bude prolazilo, sa svakim novim slušateljem, eter radija programski će rasti.

U prvom tjednu emitiranja, ekipa radija Disco Gimnazija Šibenik priprema dva odlična programaprijenos predavanja svjetskog putnika Tomislava Perka ‘Novi Zeland – Život na Jugu’  koje će se održati ove srijede, 28. listopada, s početkom u 20 sati u caffe bara/night kluba Azimuta, a koji će svi koji nisu u Šibeniku moći poslušati u izravnom prijenosu u eteru radio Disco Gimnazija Šibenik.

Samo dan, odnosno noć nakon putopisnog predavanja pop ikone među putopiscima, Tomislava Perka, 29. listopada (četvrtak) sprema se prvo izdanje glazbene emisije ‘Tales from the Wells/ Priče iz bunara’  koja će se emitirati jednom tjedno, svakog četvrtka, u vremenu od 21 do 23 sata i to iz caffe bara / night kluba Azimut.

 Svaki tjedan jedan urednik, jedan ili više prekozanimljivih gostiju s (doslovno) svih strana svijeta i zanimacija s glavnom zajedničkom strašču – glazbom te pozivi slušatelja dobitna su kombinacija za priče i glazbene brojeve koji se ne propuštaju.

Prva gošća emisije nije mogla biti savršenija! Njeno ime je Sandra Kušek Urem, živi i radi u Šibeniku. Punopravna je članica velike blues obitelji s američkom adresom, one koju čine Muddy Waters, potomci članova Allman Brothers Banda, Zakhyja Hooker i mnogi mnogi drugi. Upravo je američki bluzeri od milja zovu Blues angel, Sanny Girl. Za njih ona je baštinik blues kulture na drugom kraju svijeta. Sandra Kušek Urem poznata je voditeljica radio emisije The Blues Corner u sklopu internet radija Madison Blues radio station sa sjedištem u Chicagu (Illinoas state). Sandra je važna akterica tamošnje blues scene u realnom vremenu, a zašto je tomu tako, te što čeka da šibensku adresu konačno zamijeni onom kojoj pripada – poslušajte u emisiji ‘Talles from the Wells / Priče iz Bunara’ uz glazbene brojeve po njenom izboru. Blues rocks!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.