Šibenski The Fogsellersi izdali svoj prvi album: ‘Smooth Simplicity’ stigao na police trgovina

‘Smooth Simplicity’ naziv je dugo očekivanog albuma šibenskog electro fusion benda The Fogsellers koji su svoj studijski prvijenac, objavljen za splitsku izdavačku kuću Street Pulse, pustili u prodaju ovoga četvrtka.

– Snimanje je započelo u listopadu prošle godine kada smo nakon pet godina sviranja uživo odlučili konačno nešto snimiti i izdati album, a materijalom koji izlazi u četvrtak dominiraju jednostavne melodije i ritmovi koje će biti ugodne  svakom uhu. Ideja je bila ne komplicirati, nego se koncentrirati na atmosferu sadržaja – kazao je frontman šibenskih ‘prodavača magle’ Mirko Rak.

Mastering tonskih zapisa bilježenih tijekom godinu dana na više šibenskih lokacija i u studiju ‘Božo’, gdje su snimljeni gitara i bubanj, dovršen je nedavno u Zeitgeist studiju u Berlinu.

Izlazak svog prvijenca u četvrtak, The Fogsellers će proslaviti radno, na mini turneji koja je počela u klubu KC Beograd, a dan kasnije u Owl clubu u Novom Sadu.

Kninskoj publici predstavit će se 9. prosinca u klubu A3, a 16. prosinca nastupit će u splitskom klubu Kocka gdje će noć prije Mirko Rak imati vlastiti show predstavljajući svoj Fikcio Monger Live Set.

Kući sviraju 22. prosinca za kada je najavljen glazbeno-vizualni spektakl ‘Sono Koloro’ koji, uz gostovanje brojnih solista,  drugi put ove godine održavaju na daskama koje život znače Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Šibeniku.

Za izgled albuma ‘Smooth Simplicity’ pobrinuo se nagrađivani šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić. The Fogsellers su Mirko Rak (electro toys & bass), Saša Đurica Sale (drums) i Ivan Ković (guitar).

(Foto: Nino Šolić)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.