Slavuji Kamerlenga Vinko Coce – festival u trogirskoj kuli gotovo rasprodan

S radošću i poštovanjem prema Trogirskom Slavuju, velikani naše glazbene scene prihvatili su poziv da nastupe na festivalu ‘Slavuji Kamerlenga Vinko Coce’, a ljubitelji njegovih pjesama s istim su žarom pohrlili kupiti ulaznice za festival koji će se u kuli Kamerlengo održati 28. srpnja s početkom u 21 sat.

Kvota ulaznica puštenih u prodaju bliži se kraju, a ono što je ostalo dotupno je  na Eventimu, portalu Croatia Tickets i u Turističkoj zajednici grada Trogira po cijeni od 100 kuna. 

Grad Trogir svakog ljeta održava festival u sjećanje na svog Vinka, a zahvaljujući svome iznimnom glasu i blagosti kojom se odnosio prema ljudima, Coce će zauvijek živjeti u srcima mnogih.

– Vinko Coce je prvi kolega glazbenik koji me prepoznao kao umjetnika i pružio mi ruku dobrodošlice u glazbeni svijet, još na samom početku, daleke 2002. godine. Naime, tek što je čuo moju prvu pjesmu u karijeri, pjesmu ‘Čarolija’, pozvao me da mu budem gost na velikom obljetničkom koncertu u KD ‘Vatroslava Lisinskog’. To je za mene bio pregolemi kompliment, potvrda moje vrijednosti, jer je stigao od glasa nad glasovima. Ubrzo sam shvatio da Vinko nije samo glas nad glasovima, već i ljudina nad čovječuljcima u ovom poslu. Nikada neću prežaliti što ga više nemameđu nama. Nedostaje mi, jako! Čast mi je pjevati za Vinka prekrasnu Ninčevićevu pjesmu ‘Mirno spavaj, ružo moja’. Nikada ju neću otpjevati onako kako je to on mogao, no trudit ću se da ju iznesem na neki svoj osobni način, iskreno i punim srcem, kao što Vinko to zaslužuje. Dat ću sve od sebe, kazao je Jaques Houdek. 

Ove godine će na ‘Slavujima’ izvođači zapjevati Vinkove najpopularnije pjesme; Oliver Dragojević izvest će ‘Oprosti mi pape’, Giuliano i Katarina Rautek u duetu će otpjevati Cocin veliki hit ‘Da je meni s tobon kroz Pasike’, Goran Karan izvest će ‘Vilo moja’, Mladen Grdović otpjevat će Hajdukovu neslužbenu himnu ‘Kada umrem umotan u bilo’, Marko Škugor ‘More li’, a Hari Rončević i Dražen Žerić Žera zajedno će izvesti ‘Ribare’.

– Jako mi je drago što ću zapjevati mome dragom Coci, jako sam ga voljela, bio je divna osoba posebnog glasa. Puno je lijepih glasova na estradi, ali njegov je bio izniman. Svi kolege su Vinka voljeli, zato nas se i tako puno javilo da nastupimo na ‘Slavujima Kamerlenga’. Ja sam imala tu sreću da sam s Cocom snimila čak dva dueta. Do kraja života će mi ostati u sjećanju i uvijek mi je drago kad u šetnji, na radiju ili televiziji čujem neku njegovu pjesmu, kazala je Zorica Kondža koja će s Igorom Cukrovom na ‘Slavujima Kamerlenga’ otpjevati ‘Najdraže moje’.

Nastupit će još i Tedi Spalato, grupa Dalmatino, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Petar Dragojević, Antonija Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc te klape Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.

Sve njih pratit će dvanaest članova Orkestra Joška Banova, program će voditiLejdi Oreb, a produkciju preuzima diskografska kuća Scardona. 

– Festivalska večer ‘Slavuja Kamerlenga’ bit će isprepletena emocijama, sve pukotine na zidinama kule biti će ispunjene pjesmom i svi će poželjeti da nikad ne završi. Takav nas naboj očekuje na koncertu, a adrenalin izvršnog tima Festivala drži koncentraciju da uskladimo svaki detalj i na stotine organizacijskih točaka. Povezali smo i tehnički i umjetnički dio i ovaj trogirski projekt, uz odličnu suradnju s produkcijom diskografske kuće Scardona, ne temelji se na materijalnom ostvarenju, nego na ostavštini Vinka Coce i osobama kojima su u fokusu baštinske vrijednosti, rekao je zamjenik gradonačelnika grada Trogira i ujedno izvršni voditelj Festivala, Radovan Slade-Šilović.

Festival je projekt Grada Trogira, a izvršni odbor festivala čine Radovan Slade-Šilović izvršni voditelj, Mugdeir Mugi Tutić umjetnički voditelj i Ratko Bartulovićorganizacijski voditelj. 

Festival je po svojoj strukturi unaprijed predodređen da se njegova sadržajna koncepcija mijenja, ali uvijek će to biti poveznica s trogirskim slavujem i njemu u čast i na uspomenu koju je zaslužio svojom dobrotom i začudnim glasom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.