Svake večeri u srednjovjekovnom vrtu: Glazbena poslastica uz harfisticu Ivanu Biliško

Šibenčani i inozemni posjetitelji i ovoga ljeta imaju jedinstvenu priliku svaku večer uživati u zvucima harfe koja se u Krešimirovom gradu vrlo rijetko može čuti.

Kad zvuci ovog najvećeg i najsloženijeg suvremenog žičanog glazbala počnu dopirati do nas, znamo da je u svoj rodni grad na radno ljetovanje stigla mlada harfistica Ivana Biliško.

ivana biliško 2

-Nastavljam dobru suradnju s gospodinom Zvonkom Pešićem, ravnateljem šibenske privatne gimnazije. Harfu sviram svako ljeto u predivnom ambijentu srednjovjekovnog vrta samostana Sv. Frane. Vidjela sam svijeta, ali je nastup u jednom ovakvom okruženju zaista poseban osjećaj-rekla nam je jedina harfistica u Šibeniku, k tome fakultetski obrazovana.

-Studirala sam u Austriji, jedno vrijeme živjela u Zagrebu, a naljepše mi je u rodnom Šibeniku odakle je moj otac. Ipak, u Zagrebu konkurencija postoji, a u Šibeniku posla nema tako da sam se zbog veće mogućnosti angažmana opet odlučila za Austriju-iskreno progovara Ivana koja od pokušaja da radi u Šibeniku svejedno neće odustati.

ivana biliško

-Voljela bih u doglednoj budućnosti otvoriti školu harfe u Šibeniku. Još je rano o tome govoriti, ali se nadam da će vrlo skoro doći do realizacije moje ideje-kaže Ivana aludirajući na činjenicu da harfe u Šibeniku-nema.

Ivanu Biliško pronaći ćete svake večeri do 20. kolovoza u srednjovjekovnom vrtu od 19:30-21:30 sati. Samo pratite zvukove harfe.

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.