Takav sam rođen: Mišo Kovač predstavio novi hit

Legendarni Mišo Kovač, najuspješniji pjevač zabavnih melodija s najvećim brojem prodanih ploča u regiji, unatoč gotovo 50 godina diskografske karijere, nezaustavljivo radi na novom materijalu, piše cmc.com

Nakon spektakularnog koncerta u zagrebačkoj Areni, legendarni pjevač ima novu hit pjesmu “Takav sam rođen” koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Fayo. Pjesma “Takav sam rođen” oda je Dalmaciji i mediteranskom način života, a ujedno je i prikaz čvrstog karaktera koji krasi Mišu svih ovih godina. Iako Mišo dugi niz godina živi u Zagrebu, ovom pjesmom još jednom pokazuje koliko voli Dalmaciju.

TAKAV SAM ROĐEN

Ovaj su kamen sve moje kosti
i krv je moja, svo ovo more,
taj gutljaj vina i ljudi prosti
brišu mi tuge i ove bore.

Maslina ova, srce je moje,
a jecaj klapa uzdah je duše
i nema meni do bile boje
i da se svjetovi sto puta sruše.

Takav sam rođen i takav umrijet ću,
ne treba meni puno za sreću.
Takav sam rođen od oca i majke,
Dalmacija moja, ljepša je od bajke.

Mišo je snimio još dvije pjesme s istim autorskim timom koji se vesele suradnji s legendom hrvatske glazbene scene i radu na novom materijalu.

Blistava Mišina karijera najavljena je pjesmom “Više se nećeš vratiti” koja je proglašena pobjedničkom pjesmom festivala “Vaš šlager sezone”. Bilo je to 1969. godine, a sve od tada je priča o legendi čije pjesme su odavno dio glazbenih antologija. Iza Miše Kovača je preko četrdeset singlica, dvadeset studijskih albuma, nebrojena diskografska priznanja: srebrne, zlatne, platinaste, dijamantne ploče. Godine 2005. Institut hrvatske glazbe uručio mu je posebno priznanje za ‘najveći broj prodanih ploča u povijesti hrvatske diskografije’. Vlasnik je Porina za životno djelo te Zlatne ptice koju je Jugoton odnosno Croatia Records dijelio svojim izvođačima za milijun prodanih primjeraka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.