TOUR DE SOUND – Šibenski DJ kolektiv žari i pali dalmatinskom obalom

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ante Dugopoljac (Santiago Batacosta), Andrija Bakula (Bake Junior), Jakov Tabula (Jackov) i Lovre Kanjer (Lawrence Klein) stoje iz glazbenog projekta, odnosno DJ kolektiva nastalog prije godinu i pol dana u Šibeniku – Tour de Sound.  Dečki zajedno pod spomenutim nazivom nastupaju u ugostiteljskim objektima te predstavljaju osvježenje u turističkoj ponudi lokala koji ih angažiraju da kvalitetnom glazbom privuću i zabave goste. Na njihovom repertoaru nalazi se disco, deep jazz, soulful house i funk selekcija odabranih hitova, a svaki nastup bilježi se kamerom i objavljuje na YouTube kanalu.

– Reakcije posjetitelja uvijek su pozitivne jer uglavnom svima odgovara glazbeni dio programa budući da se radi o laganoj glazbi koja idealno paše uz vruća i sparna popodneva uz plažu, a i količina opreme kojom ispunimo DJ pult već na početku mami zanimanje okolnih promatrača. Ukratko, većina ugostitelja kod kojih smo bili oduševljeni su i tražili su nas da se vratimo tako da sve lokacije ‘odvrtimo’ nekoliko puta. Od novih slijede još nastupi u Primoštenu, Zadru, Splitu, Vodicama, Bigoradu, Tisnom, Žaboriću – pričaju nam članovi kolektiva.

DOBRO POZNATA IMENA

I cijeli projekt DJ kolektiva ostao bi mrtvo slovo na papiru da se jedan od članova nije angažirao oko dijeljenja ideje s kolegama.

– Sve bi to ostalo na ideji da se Lovre nakon našeg razgovora o projektu isti trenutak nije maksimalno angažirao i u projekt uključio Andriju i Jakova kad im je, tijekom vikenda u Zagrebu, na zajedničkoj svirci na jednom natjecanju, iznio našu ideju o suradnji – prisjećaju se početaka projekta koji je privukao pažnju ne samo šibenskih ugostitelja, već i onih izvan ‘matične’, Šibensko – kninske županije. Svi članovi kolektiva zapravo su dobro poznata imena sa šibenske DJ scene.

mmia dj

– Nije nam dugo trebalo da se posložimo. U samo desetak dana razradili smo ideju i dogovorili prvu lokaciju za svirku koja je prošla uspješno i iznad svih očekivanja. Iako smo sve detalje prije prvog zajedničkog nastupa odradili do najmanje sitnice, ostalo nam je riješiti naj važniji dio, naziv – prepričavaju. Tražili su nešto kratko, lako pamtljivo, originalno, kreativno i jednostavno. No, lampica se nikomu od četvorke nije palila.

– Danima smo se premišljali i već polako gubili živce sve dok jednog dana, dok sam se vraćao s posla, nisam slučajno bacio pogled iz auta na biciklistu koji je dolazio iz suprotnog smjera. To me odmah asociralo na Tour de France i u sekundi se sve složilo u glavi tako da smo već sutradan imali i naziv i kompletan vizualni identitet – doznajemo od Dugopoljca. Za konačan vizual kolektiva zaslužan je jedan od članova, Jakov Tabula.

Dečki preko ‘Tour de Sounda’ žele djelovati u smjeru razvoja kvalitetne glazbene scene, u smjeru razvoja nove i zdrave glazbene scene, što je, složit ćete se, potrebno lokalnoj zajednici, no dečku tu ne staju. Žele sudjelovati u promociji atraktivnih lokacija diljem Dalmacije.

– Jedan od ciljeva je približiti elektronsku glazbu ljudima koji je inače ne preferiraju i pokazati im da pojam DJ ne mora nužno biti vezan za glasno nabijanje raznoraznih EDM hitića po najvećim špicama te da je elektronska glazba širok pojam u kojem se može pronaći dosta stilova koji odgovaraju svačijem ukusu – govore nam mladi DJ-evi. Ideja za svaku pohvalu, posebno kad se uzme u obzir da je riječ o mladićima koji uz kolektiv imaju još poslovne i fakultetske obveze, što nije ni olakotna ni otegotna oklonost jer rade ono što vole. Ovo im je, kažu, super iskustvo, a svako druženje priča je za sebe.

– Sve odluke donosimo demokratski, atmosfera u ekipi je i više nego pozitivna tako da u svemu ovome uživamo i sve radimo sa širokim osmijehom na licu – poručuju.

NASTUP NA MOVEMENTU

mmiaBake Junior

Dečki su dosad nastupali u Šibeniku, Pakoštanima, Brodarici, Srimi, Zadru, Jezerima, ali našlo se tu i tajnih lokacija poput onih na vrhu stambene zgrade, na plažama, u šumama…

– Trenutačno držimo rezidenciju petkom i subotom u beach baru Karoca na Srimi, čiji je vlasnik nakon samo sat vremena nastupa bio oduševljen i odmah nam ponudio ljetnu rezidenciju, a ostatak ljeta možete nas stalno gledati i slušati u Lago baru u Jezerima uz našeg dragog kolegu DJ Baslera te u zadarskom Maraschiu, Kultu i Dišpetu uz ostale lokacije koje dogovorimo usput kao npr. after party velikog Movement festivala u beach baru Vortex, u Tisnom na kojem smo nastupili ovu nedjelju, cjelodnevni party za vodičku feštu u caffe baru Tobogan – nabrajaju momci. S obzirom da je ostalo i više nego dovoljno dana, odnosno noći do kraja ljeta, nema sumnje da će do kraja sezone popis mjesta na kojima su nastupili biti i duži, a sasvim je to dovoljno vremena da svojim nastupima i prezentiranom glazbom krenu mijenjati svijest ljudi o tome tko su zapravo DJ-i te koja je definicija kvalitetne glazbe


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.