Trio Pletikosa-Erceg-Vretenar nastupaju u sklopu Ciklusa koncerata mo ‘Vinko Lasić’ HNK u Splitu

Dalmatinsko – istarski trio mladih, nadarenih glazbenika idućeg tjedna, 25. ožujka, održat će koncert klasične glazbe u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u sklopu programa Glazbena mladež Split – ciklus koncerata mo ‘Vinko Lesić‘.

Riječ je programu natjecateljskog karaktera, a svoj talent prezentirat će sopranistice Jelena Pletikosa (Vodice) i Valnea Vretenar (Pula) uz glasovirsku pratnju Borne Ercega (Šibenik).

trio

Jelena i Valnea polaznice su druge godine UMAS-a (kod profesorice Nelli Manuilenko), Borna je brucoš na zagrebačkoj Akademiji (kod profesora Srđana Čaldarovića) što im je donekle otežalo probe za splitski koncert no bojazni da će dati najbolje od sebe, za one koji prate njihov rad, nema.

-Njihova profesorica predložila im je da se prijave pa su tražile program koji bi svirali jer nije bilo baš lako pronaći duete za dva soprana uz pratnju klavira – govori nam Borna, da su veoma zahvali profesorici Nelli koja ih je pripremala za prestojeći koncert.

Pravo sudjelovanja u Ciklusu, nastavlja Borna, imaju solisti i komorni ansambli do trideset godina starosti, a ocjenjjivački sud donijet će odluku o pobjedniku nakon što se održe svi koncerti.

-Na programu su razna djela od baroka (Vivaldi, Lukačić,Pelizzari, Purcell, Handel), klasike (Mozart) do romantizma (Mendelssohn, Weber, Dvorak) – prenosi mladi pijanist.

Koncert koji je na rasporedu za točno tjedan dana (srijeda, 25. ožujka) počinje u 17.30 sati, a mladim glazbenicima želimo svu sreću u nastupu. Evo neodoljive pozivnice samih glazbenika da ih dođete podržati:

Poštovani,

pozivnica ova pozivati voli,

pa budite dobri,

nemojte da Vas moli.

Dolazak Vaš ozarit će nam lica

i razveseliti srca;

al’ na kraju,

zasigurno će Vam drago bit’,

i zato dođite u HNK Split!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.