VIDEO: Disco Gimnazija ide dalje – prva u Šibenik dovodi kultnu splitsku Izgubljenu Generaciju

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Imamo odličnu vijest! Kultni glazbeni program Disco Gimnazija se vraća. Bolja, jača nego je ikad prije sprema ljetno izdanje koje je na rasporedu 11. srpnja. Nakon siječanjskog izdanja, Disco Gimnazija u organizaciji istoimene udruge iza koje, u prvom redu, stoji neponovljivi Darko Relja (DJ Ritmo) ide dalje s tim da sve ostaje tek više – manje. Naime, Relja je prvi u Šibeniku došao na ideju da šibenskoj publici u goste dovede urednika i voditelja kultne radijske emisije ‘Izgubljena Generacija 58000 Split’, Damir Duplančić (DJ Dupli). Rečeno, učinjeno – sve što se doznali nakon – dogodilo se na šibenski način.

Umjesto u hodnicima Gimnazije Antuna Vrančića održat će se na školskom dvorištu.

-Obojica njegujemo isti glazbeni stil, ista je to generacija. Ja ću voditi program, on je gost čiji se stil savršeno ‘ljubi’ s Gimnazijom. Riječ je o njegovoj glazbenoj emisiji koja traje već 18 godina, u sklopu koje priča o starom Splitu, čita izvatke iz starih novina, uhvati se neke teme i pušta pripadajuću glazbu. Ovaj put dižemo, po mom mišljenju, ljestvicu, idemo stepenicu više jer dovodimo čovjeka kojeg i mi i mnogi drugi veoma cijene, čija je radijska emisija izuzetno slušana – otkriva nam Relja, organizator kultne Disco Gimnazije koja budi nostalgiju kod starih Šibenčana i znatiželju kod novih generacija.

Srž programa ostaje ista – glazba u kojoj se podjednako uživa danas kao i sedamdesetih, osamdesetih godina kada je Disco Gimnazija ‘rođena’.

-Prvi put dovodimo gosta i to je sve što se osvježenja tiče. Nikakvih drugih novosti neće biti jer Gimnazija ima svoju regulu, svoju tradiciju. Zna se što je Gimnazija. Ona ima svoje pjesme i točno se zna koje su to, a to je ono što publika očekuje. Sva odstupanja mogu izazvati kontra efekt – priča nam Relja. Dakle, za one koji možda ne znaju, Disco Gimnazija istoznačnica je za glazbu koja odgovara definiciji disko stvari, domaćim pjesmama i nezaobilaznim sentišima koji za nuspojavu imaju popularan stiskavac.

-Sentiše puštam kad osjetim da je trenutak za to i puštam onoliko brojeva koliko vidim da je dovoljno – otkriva nam DJ Ritmo koji će reći da je ipak prvo puštač (dobre) glazbe, dodajući kako po dobroj staroj navici završavaju s bendovima poput Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC… Svako odstupanje od toga nije dobrodošlo.

– Radi se o tome da je ovo proizvod u čiju izvornost ne smiješ dirati. Možemo se prilagoditi vremenu u kojem živimo u smislu tehnike, ali bit cijele stvari je glazba. A možeš dirati u sve, osim u glazbu. Nju ne smiješ dirati – poručuje Relja.

Darko Relja

Da je formula nastala prije gotovo tri desetljeća itekako dobitna i danas, bez obzira na protok vremena, govori činjenica da zimsko izdanje kultne Disco Gimnazije nije upoznalo pojam – generacijski jaz. Naime, među posjetiteljima zimskog gimazijskog plesanjaka našlo se pripadnika generacije sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali i njihovih potomaka – kćeri, sinova, unuka…

-Prepoznale su je sve generacija. Bilo je roditelja s djecom još na Peškariji u Šibeniku kad je startala prva Gimnazija sad prije koju godinu. Prvo, s menom su sad na zimskoj Disco Gimnaziji bile moje kćeri, njihove prijateljice. Vidio sam masu roditelja s djecom – prisjeća se jedna od začetnika programa koji uspješno odoljeva vremenu.

Inače, ideja organizatora je da se izvorni program Disco Gimnazije, onaj koji se održavao u prostorijama gimnazijske zgrade održava dva putu godišnje – jednom zimi, jednom ljeti čime ova priča, nakon 11. srpnja, dolazi svome kraju. Donekle, jer u programu Disco Gimnazije može se uživati jednom mjesečno tijekom cijele godine u klubu Azimut, u Šibeniku.

-To što se događa mjesečno u Azimutu, to je iz gušta, da Gimnazija živi i traje, da postoji i da ljudi koji to vole imaju gdje doći – poručuje Relja koji se nada realizirati još koji program tijekom ljeta stoga – stay tuned.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.