VIDEO: Na današnji dan u 42. godini života umro Elvis Presley

Na današnji dan 1977. umro je Elvis Presley u 42. godini života.
Odlazak kralja rock n rolla duboko je pogodio obožavatelje koji su se čuvši tragičnu vijest odmah se počeli okupljati na njegovom imanju u Gracelandu.

Elvis Presley potpuno zasluženo nosi prestižnu titulu kralja rock n rolla. Karijeru je započeo 1953. hitom “Heartbreak Hotel”. Do 1977. prodao je preko 700 milijuna ploča.

60-ih godina nastupao je u brojnim filmovima za koje je također snimao glazbu. Kasnih 60-ih vraća se na pozornicu i tada su uslijedile duge i uspješne turneje.

1967. se oženio sa dugogodišnjom djevojkom Priscillom Ann Wagner (kada ju je upoznao imala je samo 14 godina). Prema brojnim biografima brak je bio izuzetno turbulentan i nestabilan. I Priscilla i Elvis imali su nekoliko izvanbračnih afera. U konačnici su se razveli 1973.

Nakon tih dana Elvis se sve teže nosio sa slavom što je dovelo do konzumacije raznih droga. Pred kraj karijere droge su uzele toliki danak o njegovo zdravlje da je gotovo bio neprepoznatljiv. U konačnici i umire zbog komplikacija 1977.

Teško je reći da je Elvisu slava donjela sreću, upravo suprotno. Krug ljudi koji ga je okruživao bio je poznat kao “Memphis Mafia” – tadašnji glazbeni novinar John Harris nazvao ih “parazitima”. Svi bliski prijatelji i glazbeni agenti pokušavali su na Elvisu zgrnuti velik novac.
Parazitski odnos nastavio se i nakon kraljeve smrti, tj. odmah nakon smrti – jedan od njegovih rođaka Billy Mann čak je primio svotu od 18,000 $ da za novine slika mrtvog Elvisa u lijesu.

Elvis je živio život pun uspona i padova, no ipak za života dosegao je vječnost. Elvis Presley zauvijek će ostati upamćen kao jedna od najvažnijih ikona 20. stoljeća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.