VIDEO: Pjesma ‘Tko si’ Šime Bubice i Arsena Dedića na prvom mjestu Jadranske top liste

Jadranska top lista je top lista Jadranske mreže koju čini više radio postaja, od Istre do Prevlake, i jedna je od pjevačima i skladateljima najomiljenijih, nasjlušanijih i najmjerodavnijih jer za pjesme glasaju slušatelji s tako velikog prostora.

-Mislim da je svakom glazbeniku najvažnije koliko će se njegova pjesma slušati i kako će ju publika prihvatiti. Jako me veseli što je pjesma ‘Tko si’, koja nije pomodna, pronašla put do publike i od srca zahvaljujem svima koji su joj dali svoj glas. Posebno zahvaljujem Arsenu Dediću koji mi je pjesmu napisao i sa mnom ju otpjevao. Hvala mu i na strpljenju za snimanje spota. Inače ga je teško nagovoriti da snimi spot za svoje samostalne pjesme. Hvala Arsene, hvala još jednom ljubiteljima dobre glazbe i poezije na ‘klik ovima’ – kazao je Šime Bubica, talentirani Šibenčanin koji je sa pjesmom ‘Tko si’ osvojio srca slušatelja koji su ju svojim glasovima postavili na prvo mjesto Jadranske top liste.

Pjesma ‘Tko si’ priča o odnosu muškarca i žene koji se na prvi tren čini površan i prolazan, ali je istovremeno strastven i emotivan. Šansonu je napisao Arsen Dedić te je Šime s njom nastupio na Međunarodnom festivalu šansone u Zagrebu, ali ju je u studiju odlučio zapjevati u duetu s Arsenom.

Ta se suradnja pokazala dobitnom kombinacijom koja je Šimu dovela na vrh ljestvice u čijem kreiranju sudjeluju slušatelji Radio Dalmacije, Radija Ritam, Novog Radija, Radija Korzo i Radija Istra.

Osim što se od malena bavi glazbom, Šime je i stalno angažiran glumac u HNK Šibenik te piše pjesme, a neke od autorskih djela će se naći i na njegovom prvom samostalnom albumu.

– 2004. godine sam s prijateljem i glazbenim producentom, skladateljem i aranžerom Tonijem Eterovićem došao na ideju da počnemo skupljati i snimati pjesme za moj prvi album. Materijal je to koji je nastajao tijekom 10 godina, s manjim prekidima zbog obaveza na Akademiji i u kazalištu. Neke pjesme su moje autorske, ali bih posebno volio izdvojiti suradnje s našim priznatim i uvaženim autorima, skaldateljima i izvođačima. Album će dobiti ime po pjesmi koju sam otpjevao s Arsenom i ona na njemu zauzima posebno mjesto. Tu je suradnja i s mojom kolegicom s Akademije, prvakinjom kazališta Komedija, vrsnom glumicom i pjevačicom Renatom Sabljak, a posebno hvala Mladenu Grdoviću koji je sa mnom otpjevao pjesmu ‘Za skitnicu jednu’. Autor glazbe i teksta je vrhunski je hitmake r Nenad Ninčević koji je, kad mi je poklonio pjesmu, iskreno, sa suzom u oku rekao: Neka ti je sa srećom, sine. Tu je i divna suradnja sa dalmatinskim Rolling Stonesima, klapom Maslina te velikanom hrvatskog glumišta Špirom Guberinom, naveo je Bubica.
Svoj doprinos na razne načine dali su i Đani Stipaničev, Olja Runjić, Elio Žuvela, Marko Škugor, Miro Trgo, Maja Jakoliš, Jadranka Krištof, Branko Paić, direktor izdavačke kuće Scardona i drugi.
– Zahvaljujem svim tim dragim ljudima na suradnji i ljubavi te svemu što sam od njih naučio. Hvala dobri ljudi, hvala prijatelji, poručio je Šime, sin Branka Bubice, cijenjenog tenora klape Maslina.
S ocem, njegovom klapom i Arsenom Dedićem Šime je ranije surađivao i na pjesmi ‘Šibenska bura’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.