VIDEO: Poslušajte kako zvuči projekt ‘Vapor party’ brojnih glazbenika s otoka Murtera

Originalni glazbeni projekt Vapor party već danima ne prestaje oduševljavati stanovnike i prijatelje otoka Murtera pa i šire okolice.

Ovaj projekt, čija je realizacija trajala gotovo godinu dana, okupila je glazbenike s cijelog otoka, odnosno iz Tisnoga, Murtera, Betine i Jezera, a bili su pojačani i sa ‘snagama’ iz Šibenika i Ljubljane.

Sve u svemu posadu ‘Vapora’ je sačinjavalo 17 ‘mornara’. Autor pjesme Jezeranin Igor Jelovčić kaže kako je najveći „krivac“, što je „Vapor party“ ugledao svijetlo dana, murterska kulturna umjetnička udruga „Zaokret“ Darka Živkovića-Žile u čijem je studiju pjesma snimana te da je najviše ponosan na činjenicu što se na jednom mjestu okupilo toliko odličnih ljudi i glazbenika.

Možda ne treba ni naglašavati kako je ‘Isola del Morte crew’ (Posada s otoka Murtera) svoj projekt usmjerila i prema turističkoj promociji svih mjesta na otoku jer se u spotu pjesme, osim kadrova sa snimanja, mogu vidjeti i atraktivne panoramske snimke cijelog otoka Murtera, a koje potpisuje mariborska tvrtka „Soundbiro“.

Inače, pjesma započinje tradicionalnim napjevom ‘Vapor parti’ kojeg izvodi ženska klapa jezerskog KUD-a „Koledišće“, a nastavlja se  u funky ritmu u kojem glavni vokal Petar Šandrić-Grunf kaže kako je „ovdje lako živjeti ako imaš posao i obitelj, par dobrih prijatelja i ako hoćeš biti debeo“ te završava, opet u klapskom stilu, ovaj put je to muška klapa „Vapor party“ koja poziva naše iseljenike da se vrate natrag.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.