VIDEO:PREMIJERNO UOČI CMC FESTIVALA: Klapa sv. Florijan predstavlja spot za pjesmu ‘Na suncu’

Nadolazeći 55. Splitski festival bit će radan za klapu Sveti Florijan, jer će nastupiti s pjesmom “Na suncu”. Radi se o pjesmi čiju glazbu i riječi potpisuje svestrana Splićanka Helena Papić.

Helena nam je rekla što ju je motiviralo da napiše tu pjesmu te zašto je odabrala baš Sveti Florijan:

– A neman ništa lipše od sunca koje cijelo ljeto obasjava našu lijepu obalu, naše lipe cure i momke. Sunce pozitivno utječe na svih, mami osmijeh svim ljudima, curama i momcima koji se zaljubljuju ispod ovog sunca zlatnoga koje osvjetljava naš raj na zemlji. Klapu Sveti Florijan sam odabrala jer su mi dragi i puno lipo pivaju, vidjela sam potencijal u njima i odlučila sam im podariti ovu pjesmu.

Punih je pet godina prošlo od apsolutne pobjede prve vatrogasne klape na 50. Splitskom festivalu s megahitom “Kako ću joj reć da varin”. Sada se klapa na festival vraća veselom ljetnom pjesmom.

– Istina je, želja nam je bila predstaviti se na festivalu jednom vedrom, ljetnom, mediteranskom pjesmom. Čim smo čuli pjesmu “Na suncu” legendarne Helene Papić, odmah smo shvatili da je takav glazbeni izričaj baš za nas. Aranžman pjesme i produkciju prepustili smo Leu Škari, a to je bila naša prva suradnja s ovim talentiranim producentom. Vjerujemo da će se ova pjesme svidjeti ljudima, baš kao što se svidjela “škverska” jer šalje pozitivne vibracije ljudima. Tako nakon “Biondine”, koja je na na YouTubeu” do sada skupila preko 300.000 gledanja, naša klapa odlučila je izdati još jednu veselu pjesmu. Želimo da do Splitskog festivala postane rado slušana i tražena na radio postajama, pa da je možemo na Prokurativama zajedno pjevati s publikom – rekao je Marko Novaković, novi član klape Sveti Florijan.

No to nisu sve novosti vezane uz klapu. Upravo u pjesmi “Na sunce” solističku ulogu preuzeo je klapski bas Hrvoje Lovrić.

https://www.youtube.com/watch?v=5pAgrYVZRds

– Od početka je bilo jasno da će solistički dio pjesme pjevati bas, a meni je velika čast da sam prvi put ja dobio takvu ulogu. Pjesma vrlo brzo ulazi u uho i zaista se nadam da će se ljudima svidjeti – rekao nam je Hrvoje Lovrić, bas klape Sveti Florijan.

Klapa će spot za pjesmu “Na suncu” snimati u Podstrani, i to nakon nastupa na CMC festivalu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.