VODIČKI CMC UZ BOK EUROPSKIM FESTIVALIMA: Uručena mu EFFE etiketa

Vodički CMC festival dobitnik je prestižne EFFE etikete čime se pridružio prestižnom europskom festivalskom društvu.

cmc festival 7
‘Izuzetna nam je čast što smo dobitnik EFFE etikete jer smo s time postali član jedne velike obitelji festivala. Prednosti toga su u organizacijskom smislu i međusobnom povezivanju s ostalim festivalima, ali i u promocijskom smislu prema Europi’, rekao je Mario Kovač, direktor CMC festivala.

cmc11

cmc rozga
Predstavljena je i web platforma www.effe.eu, na kojoj se nalaze svi festivali dobitnici EFFE etikete, a koja služi zbližavanju festivala i festivalskih djelatnika, medija koji prate festivalska događanja, te približavanju festivala publici. Platforma je globalna, a uključeni festivali sami mogu upravljati sadržajem svojih stranica unutar weba. Cilj projekta EFFE upravo je umreža-vanje festivala, te pružanje mogućnosti za stvaranjem novog kulturnog sadržaja koji prelazi nacionalne i žanrovske granice.

cmc1
EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, naziv je programa Europske Asocijacije Festivala (EFA), i čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.