Zimsko izdanje kultne manifestacije Disco Gimnazija održat će se 28. prosinca

Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva ‘Disco Gimnazija – Šibenik’ najavljuje drugo zimsko izdanje kultne istoimene manifestacije kojom će najluđa noć u godini započeti tri dana ranije.

Kulturno dobro među manifestacijama Krešimirovog grada – Disco Gimnazija – Šibenik održat će se 28. prosinca (ponedjeljak) ove godine i to nigdje drugdje nego tamo kamo pripada već desetljećima – na hodnicima Gimnazije Antuna Vračića uz ‘blagoslov’ ravnateljice Ivanice Belamarić.

Disco Gimnazija Sibenik zimsko izdanje vol III (5)

 

Podsjetimo, nakon buđenja Disco Gimnazije, kultne ‘tvorevine’ tada mladih gimnazijalaca Darka Relje, Vedrana Jakšića i Dražena Montane, šibenska publika uživala je u jednom zimskom i jednom ljetnom izdanju, a pred nama je treće i dosad najbolje izdanje legendarne manifestacije čija povijest seže u kasne sedamdesete godine prošlog stoljeća kada se s podjednakim guštom plesalo uz domaću i stranu glazbu, a s posebnim nestrpljenjem iščekivali su se tzv. sentiši.

Disco Gimnazija Sibenik zimsko izdanje vol III (4)

Starije generacije s osmijehom na licu prisjećaju se stiskavaca, dok pripadnici novih naraštaja s podsmijehom iščekuju noć kad će ući u vremeplov i uvjeriti se koliko je vrijeme njihovih ‘staraca’ zaista bilo bolje doba.

Disco Gimnazija Šibenik legendarna je glazbena manifestacija koja budi sjećanja na najljepše životno doba (sjetimo se samo onog, od kolijevka pa do groba najljepše je đačko doba) dok istovremeno stvara temelje za neke buduće reminiscencije na mlade dane koji tek trebaju postati dio prošlosti.

Disco Gimnazija Sibenik zimsko izdanje vol III (2)

Dakle, Disco Gimnazija – Šibenik – zimsko izdanje vol III. Na rasporedu je 28. prosinca na hodnicima ‘stare dame’,  šibenske gimnazije kao savršena uvertira u najluđu noć u godini! Završite godinu sa stilom na događanju koje polako, ali sigurno poprima konture tradicionalne manifestacije do koje se s nestrpljenjem odbrojavaju dani.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.