Županijski festivali pravdaju laskavu titlu Hrvatske kao poželjne festivalske destinacije

-Hrvatska je u posljednje vrijeme jedna od top destinacija u svijetu kada su u pitanju festivali plesne glazbe – navodi internetski portal Pulseradio svrstavajući tako Lijepu Našu među top 20 svjetskih festivalskih destinacija. Zanimljivo da pohvala stiže u vrijeme kada su sve glasnije priče o odlasku pojedinih festivala ih Hrvatske.

Na sedmom mjestu

Bilo kako bilo, Hrvatska se našla na popisu najboljih glazbenih destinacija zauzevši ukupno sedmo mjesto, a razloga za samodopadnost ima i Šibensko – kninska županija budući da je jedan od razloga zašto je Hrvatska poželjna festivalska arena Garden festival, odnosno Electric Elephant i SoundWave festivali koji se nekoliko zadnjih ljeta održavaju u uvali Rastovača, u Tisnom.

Osim navedenih festivala, festivalski aduti koje Hrvatska ima u odnosu na druge zemlje su i Ultra festivala, Hideout, Outlook i Dimensions u čiju je organizaciju, pak (da se pohvalimo) uključen Šibenčanin, Vedran Meniga.

Globalni fenomen

-Plesna glazba je, zapravo, nikad veći globalni fenomen i mnoge nove lokacije postali su moćni domaćini za plesnu glazbu sa svih strana svijeta – piše Pulseradio rangirajući tako svjetske zemlje, gradove ili otoke na popisu dugom dvadeset mjesta.

Hrvatska na sedmom mjestu našla se u ugodnom društvu zemlja poput Brazila ili gradova Detroit, Milan, Glasgow, Manchester i Barcelona koji joj  gledaju u leđa. Bolji od Lijepe Naše samo su još Miami, New York City, Amsterdam, London, Ibiza i Berlin na prvom mjestu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.