Crnogorski gospodarstvenici uče od šibenskih kolega

Gospodarska komora Šibensko-kninske županije ugostila je danas kolege iz Crne Gore. Riječ je o uzvratnom posjetu gospodarstvenika iz Crne Gore nakon što je prije dvije godine šibensko-kninska ŽGK posjetila susjednu zemlju. Osim toga, nekoliko tvrtki s našeg područja već neko vrijeme posluju u Crnoj Gori, poput Fred Bobek d.o.o., Miab-a, Girk Kaluna i Knaufa, napomenuo je Petar Škender, predsjednik ŽGK.

– Ovo su teška ekonomska vremena i mi se moramo organizirati, surađivati i zajednički nastupati. Imamo toliko toga zajedničkog, počevši od europskih integracija do sličnosti ekonomskog stupnju razvoja, iako ste vi tu malo odmakli – kazao je danas prije otvaranja Gospodarskog foruma u knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ Ivan Saveljić, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore.

RAZGLEDAVANJE PODUZETNIČKIH ZONA

Susret crnogorskih privrednika baziran je na dva segmenta. Naime, u Šibenik su stigli predstavnici malih poduzeća koji se bave vinarstvom, maslinarstvom i ribarstvom ne bi li dogovorili suradnju s našim predstavnicima. Druga tema je posjet šibenskim poslovnim zonama budući da Crna Gora tek kreće s takvim modelom objedinjavanja poduzetništva.

– Doveli smo nekoliko predstavnika crnogorskih općina koji bi htjeli pogledati vaš koncept poslovnih zona – dodao je Saveljić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.