Usaglašavanje plovidbenog reda do šibenskih otoka 11. prosinca u Gradskoj vijećnici

Agencija za obalni linijski promet iz Splita održat će 11. prosinca u 9 sati ujutro u šibenskoj Gradskoj vijećnici sastanak sa svim zainteresiranima na temu usaglašavanja redova plovidbe brodova po šibenskom akvatoriju za 2014. godinu.

– Molimo vas da sve vaše eventualne primjedbe i sugestije usaglasite sa lokalnom samoupravom (mjesnim odborima) na području vaše nadležnosti – piše u pozivu koji je Agencija uputila na adresu Grada Šibenika.

Radi se o prijedlogu itinerara i ruta brodskih veza do šibenskih otoka, aktualiziranih usporavanjem brzog broda ‘Broč’ u vožnji do Kaprija i Žirja.

– Koliko sam vidio, njihov prijedlog je da sve bude kao i dosad, da brod vozi najprije do Kaprija, pa na Žirje, i opet nazad do Kaprija na povratku za Šibenik. Međutim, već smo pokrenuli stručne analize, i do tog datuma imat ćemo crno na bijelo da je znatno isplativije i jeftinije promijeniti tu vožnju najprije do Žirja, a potom do Kaprija. Procjenjujem da bi se tako uštedjelo i do 600 tisuća kuna godišnje- kaže bivši predsjednik MO Žirje Anton Dobra.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.