Aktualni sat Županijske skupštine iskorišten za predizbornu ‘paljbu’ Petrine i Pauka

Aktualni sat današnje Županijske skupštine su obilježili župan Goran Pauk i primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Na samom početku zasjedanja skupštine Petrina se osvrnuo na županovo današnje priopćenje u kojem, prema Petrininim riječima, priznaje počinjenje kaznenog djela jer je sredstva za rad političke stranke uplaćivao na račun fizičke osobe.

Isto tako, rekao je da i zli jezici ‘tvrde da je župan u svoj džep stavio milijun kuna prilikom dodjeljivanja koncesije za pomorsko dobro za gradnju marine u Pirovcu 2013. godine’.

– Ja ne znam kako krenuti odgovarati na sve što je Stipe sada rekao. Mi smo u nekoliko navrata, počevši sa 19. siječnjem ove godine, od Nezavisne liste Stipe Petrine tražili ispravan broj računa budući da na onaj koji smo imali sredstva nisu mogla biti uplaćena jer smo stalno dobivali obavijest o zatvorenom računu – rekao je Pauk tvrdeći da su stalno dobivali isti, nevažeći broj računa.

Na današnjoj skupštini dotaknuli su se i teme donacija pojedinim strankama, konkretno donacije Gorana Pauka matičnoj stranci u iznosu od 29 tisuća kuna tražeći objašnjenje o porijeklu toga novca.

– Zakon je jasno propisao koliko fizička osoba može donirati i tu se nema što pitati budući da je maksimum 30 tisuća, a ja sam unutar tog maksimuma ostao. Ja sam uplatio novce svojoj stranci, za budućnost svoje djece – odgovorio je Pauk.

Veći dio skupštine je tako prošao u ‘prepucavanju’ Pauka i Petrine, dok su sve aktualne točke zakazane za danas prošli u desetak minuta.

Nediljko Dujić, predsjednik Skupštine, je na samom kraju pozvao sve vijećnike na predstojeće sučeljavanje u HNK u Šibeniku jer današnja sjednica Skupštine je pokazala da ih sutra čeka ‘besplatna predstava’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.