Američka serija DIG snimat će se u Šibeniku – cijeli jedan dan

Prašina koja se digla oko nove filmske uloge grada Šibenika u još jednog TV seriji u američkog produkciji, ‘DIG’, nije proporcionalna ulozi koju je Krešimirov grad dobio, a količinom te iste prašine koja se digla začuđen je ostao i lokacijski menadžer hrvatske produkcijske kuće, Embassy Films Croatia, Smiljan Tolj.

– Da, snimat će se u Šibeniku. Cijeli jedan dan i to je toliko dosadno da ne znam zašto ste se uvatili toga – ‘ljubazno’ je komentirao Tolj u telefonskom razgovoru skorašnji dolazak još jedne američke filmske ekipe u Šibenik koji se tek navikava na svjetsku pozornost.

Inače, Izrael (u kojem se odvija radnja mini serije) bio je prvi izbor producenata koji su odlučili napustiti ideju snimanja u toj ‘Svetoj zemlji’ nakon eskalacije nasilja zbog čega su se naknadno odlučili za poznati teritorij te će naličje Jeruzalema poprimiti gradovi na Malti, u Hrvatskoj (Dubrovnik, Split, Trogir i cijeli jedan dan Šibenik), te Novi Meksiko (gdje će se snimati eksterijer).

Kako smo prethodno doznali iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika, to jednodnevno snimanje bit će negdje tijekom veljače, a mini serija koju najavljuju kao još jednu u nizu TV serija izvršnih producenata koji potpisuju uspješnice ‘Heroji’ i ‘Domovina’, s prikazivanjem bi trebala početi mjesec dana kasnije, u ožujku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.